Instituțiile statului colaborează cu părinți și ONG-uri pentru a combate bullying-ul și violența în școli
Pe măsură ce noul an școlar se apropie, discuțiile despre bullying, violență între copii și pericolele online revin în prim-planul preocupărilor publice. În acest context, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a găzduit o întâlnire importantă la care au participat reprezentanți ai instituțiilor statului, copii, părinți și organizații non-guvernamentale. Scopul acestei întâlniri a fost de a aborda provocările actuale cu care se confruntă elevii și de a discuta măsurile necesare pentru prevenirea violenței și protecția minorilor.
Temele de discuție au fost diverse, acoperind o gamă largă de probleme care afectează copiii în prezent:
– Efectele drogurilor asupra copiilor și măsurile de prevenire a consumului: S-au analizat strategii de intervenție și suport pentru copiii deja afectați și familiile acestora.
– Combaterea violenței în rândul minorilor: S-a discutat despre importanța creării unui mediu sigur atât în școli, cât și în afara acestora, și despre metodele prin care violența poate fi redusă.
– Traficul de minori: Participanții au discutat despre riscurile și măsurile de prevenire, punând accent pe necesitatea educației și informării.
– Riscurile din trafic și mediul online: S-au abordat pericolele la care sunt expuși copiii atât în trafic, cât și în mediul virtual, discutându-se modalități de protecție.
– Măsurile de siguranță împotriva incendiilor: S-a subliniat importanța educației în domeniul siguranței la incendii, atât la școală, cât și acasă.
Campania „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.”
Un moment important al întâlnirii a fost lansarea unei noi campanii realizate de Poliția Română, cu sprijinul Corpului național al Polițiștilor. Campania, intitulată „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.”, își propune să conștientizeze minorii cu privire la importanța intervenției și raportării cazurilor de bullying și alte forme de agresiune.
Mesajul central al campaniei este că pasivitatea în fața agresiunii echivalează cu încurajarea fenomenului, iar vocea fiecărui copil poate fi cheia pentru prevenirea viitoarelor acte de violență.
Campania include un spot video dedicat, care este disponibil publicului larg și poate fi vizionat pe YouTube [aici](https://www.youtube.com ).
Întâlnirea de la Ministerul Afacerilor Interne subliniază angajamentul autorităților, părinților și ONG-urilor în a crea un mediu sigur și sănătos pentru copii. Odată cu lansarea campaniei „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.”, se dorește mobilizarea întregii comunități școlare pentru a reduce bullying-ul și violența, atât în școli, cât și în mediul online.
Sursa: MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
Articolul Instituțiile statului colaborează cu părinți și ONG-uri pentru a combate bullying-ul și violența în școli apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.
Pe măsură ce noul an școlar se apropie, discuțiile despre bullying, violență între copii și pericolele online revin în prim-planul preocupărilor publice. În acest context, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a găzduit o întâlnire importantă la care au participat reprezentanți ai instituțiilor statului, copii, părinți și organizații non-guvernamentale. Scopul acestei întâlniri a fost de a aborda […]
Articolul Instituțiile statului colaborează cu părinți și ONG-uri pentru a combate bullying-ul și violența în școli apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.
Autorul articolului Jipa Carmen
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/institutiile-statului-colaboreaza-cu-parinti-si-ong-uri-pentru-a-combate-bullying-ul-si-violenta-in-scoli/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 3 septembrie 2024 13:12