Inteligență și strategie la masa de joc la o partidă de blackjack
Dacă vrei să te distrezi și în același timp să-ți pui și mintea la contribuție, atunci noi îți recomandăm să încerci blackjackul. Acest joc aparent simplu de casino implică multă strategie cu care vei lua cele mai bune decizii în timpul rundelor.
În esență, trebuie să ai o mână mai bună decât a cazinoului/dealerului, dar fără să depășești limita de 21 de puncte. Ca să faci asta des sau chiar mai des decât cazinoul, trebuie să știi când să stai, când să iei carte sau când să dublezi miza. Nu este atât de simplu, mai ales că există și un avantaj al casei, de altfel, sub 1% dacă știi să joci.
Totodată, cu tehnici de numărare a cărților, poți întoarce avantajul în favoarea ta, dar aici lucrurile sunt mai complicate, iar cazinourile își iau măsuri prin care tu nu vei putea să contorizezi cărțile. Dar despre toate acestea vom discuta pe larg în articolul de astăzi.
Găsești jocuri de blackjack la toate cazinourile online cu licență în România, cum ar fi Netbet, Mr Bit sau Betano. Înregistrează-te și profită de promoții la care poți încerca și păcănele fără depunere! Ai parte și de promoții la mesele de blackjack cu dealer real, deci chiar merită să te înscrii și să joci.
De la 21 la blackjack
Primele jocuri de blackjack arătau puțin diferit decât versiunile de astăzi. Originea lui nu se cunoaște exact, dar se crede că a apărut în Franța în jurul anului 1700. Prima denumire a sa a fost ”Vingt-et-un”, adică 21.
Regulile erau asemănătoare, deși nu se știu cu precizie toate detaliile. Ceea ce se știe este că, odată cu popularizarea lui din secolul al XVIII-lea, cazinourile au încput să ofere pariuri speciale. Un astfel de pariu special era chiar Black Jack, de unde și numele care a rămas astăzi. Aceasta era pariu pe o mână formată dintr-un juvete de inimă neagră sau treflă și un As. Pariul avea o cotă bună, de 10:1. În timp, cazinourile au eliminat acest pariu, dar numele a rezistat.
Regulile sunt foarte simple, la fel ca punctajul. Este chiar intuitiv, pentru că Asul poate avea 1 sau 11 puncte iar cărțile de la 2 la 9 au desigur de la 2 la respectiv 9 puncte. 10, Juvetele, Regina și Regele au fiecare câte 10 puncte. Ce trebuie să mai știi este că o carte cu un As la valoarea 11 este o mână moale. De exemplu, dacă ai primit un As și un 4, înseamnă că ai o mână moale de 15 puncte.
Strategia de bază și numărarea cărților
Blackjackul este un joc de abilități, contrar altor jocuri de șansă, așa cum sunt ruleta, baccaratul sau sloturile. Cu alte cuvinte, deciziile pe care le iei modifică în bine sau rău avantajul casei. Atfel, strategia de bază este să cunoști tabelul cu deciziile pe care trebuie să le iei în funcție de cărțile tale și de cartea vizibilă a dealerului.
Sunt mai multe tabele în funcție de tipul de joc, dacă are funcția de surrender sau dacă dealerul stă la mâna moale de 17 puncte. Așadar, trebuie să cunoști jocul dinainte să pariezi. Apoi, folosește-te de tabelul corect ca să stai, să extragi carte sau să dai split la mână, adică să creezi 2 mâini cu cărțile tale identice.
La jocurile online, poți avea acest tabel în față, ceea ce este unul dintre numeroasele avantaje să joci blackjack online. Iar ca să faci treabă și mai bună, învață tehnici de contorizare a cărților. Cea mai cunoscută este cea a matematicianului Edward Thorp, unde dai o valoare cărților. Iată modelul:
- 2, 3, 4, 5, 6, – fiecare valoarea +1;
- 7, 8, 9: fiecare valoarea 0;
- 10, Juvete, Regină, Rege, As: fiecare valoarea -1.
Adună toate cărțile din rundele de joc, iar dacă valoarea totală devine negativă, atunci vei ști că sunt mai multe cărți cu valoare mică rămase. Totuși, această tehnică nu este atât de ușor de folosit, mai ales că operatorii amestecă frecvent cărțile și reînnoiesc pantoful cu cele 6-8 pachete de cărți. În cazul jocurilor de tip slot, care folosesc o interfață virtuală, clar această tehnică nu funcționează pentru că astfel de jocuri folosesc un RNG care dă rezultate aleatoare.
Variante de blackjack
Blackjackul are foarte multe variante, dar cel mai cunoscut este cel tradițional, cunoscut și ca blackjackul american. Acesta este fundația tuturor celorlalte variante, deci îl vei întâlni cel mai des la cazinouri. Blackjackul clasic folosește de regulă 6-8 pachete de cărți, iar dealerul stă la o mână moale de 17. Hai să-ți arătăm și alte versiuni:
- Blackjack european: dealerul ia a doua carte doar după ce jucătorul își face mâna. De asemenea, se joacă de regulă cu 2 pachete, ceea ce ar avantaja tehnica de contorizare a cărților.
- Spanish 21: sunt înlăturate toate cărțile de 10 și este permisă renunțarea târzie (Late Surrender).
- Blackjack cu jackpot progresiv: are un pariu secundar unde contribui la fondul de premiere. Ca să primești jackpotul, trebuie să ai o anumită mână.
- Double Exposure Blackjack: ambele cărți pe care le are dealerul sunt vizibile. Ai mai multe informații despre mâna dealerului, dar sunt mai multe restricții pentru jucător.
- Pontooon sau blackjack britanic: este o variantă foarte asemănătoare cu blackjackul clasic, doar că terminologia este cu totul alta.
Concluzii
Blackjackul este un joc unde ai nevoie de strategie ca să câștigi. Nu uita să folosești tabele pentru luarea unor decizii cât mai bune în timpul jocului. Sunt multe locuri unde poți să te delectezi cu blackjack de calitate, cum ar fi cazinourile online de top Mr Bit, Netbet și multe altele.
Autorul articolului Editor
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: http://giurgiupesurse.ro/inteligenta-si-strategie-la-masa-de-joc-la-o-partida-de-blackjack/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiupesurse.ro/feed/
Titlu original Giurgiu Pe Surse – actualitate giurgiu, administratie giurgiu, stiri politice, social economic, editoriale giurgiu, dezvaluiri, soc, cancan, stiri locale
Data originala articol 18 noiembrie 2024 23:07