Intrați la ” PABLO”! O Brutărie doldora de ispite dulci și sărate, pe care merită să le gustați, măcar o dată!

Intrați la ” PABLO”! O Brutărie doldora de ispite dulci și sărate, pe care merită să le gustați, măcar o dată!

De ceva timp un investitor turc, Murat Karabulut, a deschis o brutărie/patiserie, botezată ” PABLO”, în  fosta locație a unui cuptor de pâine, undeva la capătul șoselei Oinac (1 Decembrie 1918), pe care va trebui să o vizitați NEAPĂRAT!

 

De ce? Pentru că în brutăria asta  veți descoperi produse pe care nu le veți putea găsi decât aici…de unele dintre ele nici măcar n-ați auzit, n-ați știut că există!

Pudrate cu zahăr și de o lumină caldă căzută din tavan, produsele îți fac cu ochiul, încă de la intrare. De la rahatul turcesc, pregătit în diferite variante, la sugiuk, baclavale (preparate după rețete orientale), produse de specialiști cofetari turci, la bomboane cu fructe exotice și condimente aduse din toate colțurile lumii, toate vă vor ispiti, până la extrem…

Zeci de povești orientale, delicioase, ce abia așteaptă să vi se topească pe cerul gurii!

Murat Karabulut administratorul Brutăriei PABLO, ne  promite multe surprize mai ales în perioada apropiatelor sărbători de iarnă, vorbindu-ne rar, într-o română voalată de accentul oriental, desfăcându-ne în vorbe, bucată cu bucată, fiecare colțișor al încăperii, îmbăiată de mirosuri irezistibile…

Aici, la noi puteți lua condimente, sută la sută naturale. Și tot de aici puteți cumpăra fel și fel de  bomboane, fursecuri, cornulețe dulci și sărate, pentru toate gusturile și …buzunarele – ne spune Murat, arătându-ne cu mâna vitrinele ticsite cu dulciuri, plăcinte, checuri  și cozonaci…

Rahatul cu fistic, cu nucă, alune de pădure și stafide, cu gust de portocale, lamâie, de struguri, migdale sau rodie, într-o combinație delicioasă cu cacao sau cafea, stau aranjate în cutii strălucitoare.

Nu lipsesc platourile și cutiile cu bomboande de LUX, în combinații de fructe confiate, rahat și baclavale, ce pot fi, la fiecare ocazie specială,  CADOUL ideal pentru oricine.

 Din brutăria ” PABLO” nu pot lipsi pateurile cu brânză, cu mere sau cu vișine, sarailia și nici baclavalele, produse de cofetari turci, aduse, de două ori pe săptămână, tocmai din Turcia!

Aici, în România nu găsești nici materie primă și nici specialiști care să știe să le prepare. Anul trecut am încercat să fac, împreună cu câțiva cofetari români, dar nu erau bune. Acum însă marfa este foarte bună, merge foarte bine și lumea o laudă, zicând că e gustoasă – ne spunea Murat, cu un scurt plescăit, de plăcere.  

Fiind Brutărie, evident că reprezentative sunt sortimentele de pâine. Pâinea cu Maia, se vinde foarte bine…

Aici, la noi, pâinea este frământată și produsă zilnic, nicidecum de pe o zi pe alta. Avem lipie mare, lipie mică, pâine cu cartofi, cu secară, graham…

Pâinea este frământată cu mâna, ca în urmă cu sute de ani, în casă. Am preferat să iau câțiva lucrători în plus decât să o produc industrial. De aia pâinea noastră nu are întotdeauna un aspect comercial ca în reviste,  nu lucește de parcă i-ai dat cu lac, dar cu siguranță are gustul acela de pâine proaspătă de casă, de care nu te mai saturi, mâncând-o.

Pâinea neagră, este adevărat că nici ea nu crește durdulie, ca în poveste, nu este nici lucioasă, dar are un gust de basm – spune Murat, închizând ochii de parcă ar fi lăsat aburii pâinii, tocmai scoase din cuptor, să-i pătrundă în nări.

Totul este natural! Iată de ce mulți dintre clienții noștri sunt din aceia care suferă de diabet sau de diferite boli de nutriție și tocmai de aceea cumpără de aici, pentru că știu că totul este natural, fără adaosuri, fără chimicale. Nu facem cocă în care să punem tărâțe sau altceva…

Un sortiment nou este pâinea Taban, care până acum venea, produsă industrial, din Bulgaria. Noi am optat pentru varianta mai ieftină și naturală, care e sub prețul aceleia adusă de peste Dunăre, la greutatea de 300 de grame.

Lipia de casă, în această brutărie, este de asemenea naturală. Se fac și chifle la comandă,în orice cantitate, pentru ocazii  deosebite, pentru restaurante cât și pentru evenimente în familie…

Pâinea făcută la mână iese altfel, nu se întărește, poți să o mănânci și peste câteva zile. Totul este  ”hand made”, cum se zice pe afară. La mașină, adică industrial, aceeași pâine iese cu coajă tare, se fărămițează și nu mai are același gust. De aceea țin 3-4 angajați în plus, dar pâine la mașină nu fac!

Franzela de bază,  de 300 grame, le facem luând făina de la un producător de făinuri speciale. Dau cu 2-3 bani mai mult, dar pâinea iese gustoasă și rămâne proaspătă. Eu am mers pe gustul și calitatea produsului, de aceea țin la elementele de bază pentru a produce pâinea.

Din Brutăria PABLO nu lipsește nici cozonacul.  Are 600 de grame și este făcut cu de toate cum ne spunea Murat:  cu cacao, cu  nucă, rahat și stafide…

Ia unul din vitrină și îl cântărește…Cântarul arată peste 600 de grame! Zâmbește și îmi spune: – Mai bine să fie mai mult decât clientul să creadă că îl furi…

Brutăria ”PABLO” s-a adaptat și ea la piață, producând la rândul ei Pizza.

Deocamdată producem o singură varietate de pizza. Urmează însă ca în câteva săptămâni să aduc făinuri speciale de pizza din Italia și atunci schimb rețeta și ele se vor diversifica.

Facem Pizza și la comandă în regim de catering…Orice, oricând, pentru ca omul care comandă  să fie mulțumit – îmi mai spune Murat, alergând înspre brutărie, unde salariații scot încă o șarjă de pâine.

Se întoarce după câteva minute spunându-mi:  Există un secret în ceea ce privește producerea pizzei. Ea trebuie frământată cu foarte puțină drojdie și lăsată la rece. Iar după o zi abia făcută pizza. Făina produsă aici, la voi, însă nu permite un astfel de mod de preparare.

Făina românească este foarte bună, dar pentru pizza trebuie altceva. Nu avem tehnologie de morărit pentru făina specială destinată pizzei. Un produs la fel de apreciat este ruloul cu cabanos.

Respectăm calitatea produsului și prin el pe cel care cumpără de la noi, consumatorul – ne mai spunea Murat Karabulut, noul competitor pe piața de panificație giurgiuveană, pe care merită să-l vizitațiși să-i gustați produsele. Cu siguranță nu veți regreta că ați pășit în  PABLO !!

(Florian TINCU)

Articolul Intrați la ” PABLO”! O Brutărie doldora de ispite dulci și sărate, pe care merită să le gustați, măcar o dată! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

De ceva timp un investitor turc, Murat Karabulut, a deschis o brutărie/patiserie, botezată ” PABLO”, în  fosta locație a unui cuptor de pâine, undeva la capătul șoselei Oinac (1 Decembrie 1918), pe care va trebui să o vizitați NEAPĂRAT!   De ce? Pentru că în brutăria asta  veți descoperi produse pe care nu le veți […]

Articolul Intrați la ” PABLO”! O Brutărie doldora de ispite dulci și sărate, pe care merită să le gustați, măcar o dată! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/intrati-la-pablo-o-brutarie-doldora-de-ispite-dulci-si-sarate-pe-care-merita-sa-le-gustati-macar-o-data/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 2 noiembrie 2023 20:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.