Investigație la Ministerul Sănătății, după demiterea lui Voiculescu. Ce a descoperit Florin Cîțu: ”Arată ca un fals în acte”

Florin Cîțu a anunțat o investigație la Ministerul Sănătății, la doar câteva zile după demiterea lui Vlad Voiculescu. Premierul spune că documentul prin care s-a înființat grupul de lucru pentru raportarea deceselor COVID-19 „arată ca un fals în acte”.

Investigație la Ministerul Sănătății, după demiterea lui Voiculescu: „Arată ca un fals în acte”

Invitat, luni seară, la Digi24, Florin Cîțu a dezvăluit că a fost demarată o investigație la Ministerul Sănătății și că, în opinia sa, documentul prin care s-a înființat grupul de lucru pentru raportarea deceselor COVID-19 „arată ca un fals în acte”.

„Investigăm, vedem ce se întâmplă. Nu aș fi știut de acest document dacă nu ar fi fost aruncat în spațiul public ca o dovadă a existenței unui presupus grup de lucru. După aceea am cerut investigații în detaliu și am descoperit că există acest document care arată ca un fals în acte. Un document a fost înregistrat după ce a fost creat. Acolo sunt mai multe lucruri – un secretar de stat care nu știe legislația în vigoare – sunt mai multe lucruri acolo, dar le investigăm pe toate și, ca de fiecare dată, vom avea o concluzie și o prezentăm public. Văd că aveți surse foarte bune și ați aflat ceea ce am aflat și eu astăzi, acea problemă cu înregistrarea cu același număr pentru două documente. Arată ca un fals în acte, dar nu pot să mă pronunț. Poate să fie și o greșeală, eu sunt gata să admit că ar putea fi și o greșeală, dar fără o analiză să vedem cine a înregistrat, când a înregistrat, cum a înregistrat, nu are sens să discutăm”, a spus Florin Cîțu, la Digi24.

În calitate de ministru interimar al Sănătății, premierul Florin Cîțu a semnat, luni seară, ordinul privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19, ca urmare a declarațiilor făcute de Vlad Voiculescu. Fostul ministru a susținut că există erori semnificative de raportare a deceselor cauzate de infecția cu SARS-CoV-2. Comisia va fi formată din șapte persoane, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Institutului Național al Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de Urgență, precum și un reprezentant al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

„Premierul Florin Vasile Cîţu, ministru interimar al Sănătăţii, a semnat astăzi, 19 aprilie 2021, Ordinul ministrului sănătăţii nr. 526/19.04.2021 privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19. Din componenţa comisiei fac parte un număr de 7 persoane, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional al Sănătăţii, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi un reprezentant al Serciviului de Telecomunicaţii Speciale”, a anunțat, luni, Ministerul Sănătății.

Fostul ministru al Sănătății a vorbit despre problemele urgente ale României în contextul pandemiei
Vlad Voiculescu a fost demis din functie in data de 14 aprilie

Voiculescu vorbește despre diferențe de sute de persoane

Tot luni, cu câteva ore înainte de semnarea ordinului, Vlad Voiculescu relua acuzațiile potrivit cărora existau erori semnificative în raportarea deceselor cauzate de COVID-19. „Există două platforme, o platformă în care raportează doar spitalele şi o a doua în care raportează şi spitalele, şi medicii de familie, prin DSP-uri. Numărul de decese în patforma în care raportează doar spitalele e semnificativ mai mare decât numărul de decese din paltforma în care ar trebui să raporteze toată lumea”, a declarat, luni, la EuropaFM fostul ministru Vlad Voiculescu, dând exemplu Spitalele Colentina și ROL 2.

„Dacă ne uităm la spitalul Colentina, vedem că diferenţa e de sute de persoane, raportarea din platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebui să raporteze atât spitalele, cât şi medicii de familie, prin DSP-uri. (…) Cineva n-a raportat cum trebuie, cineva n-a gândit cum trebuie metoda de raportare şi cineva n-a validat rezultatele cum trebuie. Pentru raportare responsabil este spitalul, mergând pe lanţ este Direcţia de Sănătate Publică, după care la capătul lanţului este Ministerul Sănătăţii şi Institutul de Sănătate Publică”, a mai declarat Voiculescu.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.