ISU Giurgiu – bilanț al furtunilor din noaptea de miercuri, în județ (video)

ISU Giurgiu – bilanț al furtunilor din noaptea de miercuri, în județ (video)

Copaci și stâlpi de electricitate au fost doborâţi de vântul puternic şi au căzut peste maşini şi peste conductele de gaze în urma vijeliilor din noaptea trecută –  anunță, joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu.

„În urma fenomenelor meteo periculoase ce s-au înregistrat în ultimele ore, pompierii au fost solicitaţi să intervină pe DJ 504, la intersecţia dintre localităţile Stăneşti şi Vieru unde doi copaci, doborâţi de vânt, au căzut pe partea carosabilă şi pe un autoturism, aflat în mers. Din fericire, conducătorul auto nu a fost rănit, însă autovehiculul a fost avariat. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice pentru degajarea copacilor. La caz au intervenit şi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Transport, Administrarea Drumurilor şi Control Trafic din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu, pentru eliberarea părţii carosabile.

Pe şoseaua Bucureşti din municipiul Giurgiu, în zona şcolii numărul 8, o salcie a fost ruptă de vânt şi a căzut pe ţevile de gaze şi pe un autoturism parcat lângă scara blocului. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice pentru îndepărtarea salciei şi un echipaj de Poliţie”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Giurgiu.

Tot în noaptea de miercuri spre joi, pe raza judeţului, pe DN 5, Bucureşti-Giurgiu, la sensul giratoriu din localitatea Adunaţii Copăceni un panou publicitar a căzut pe sensul de mers către Giurgiu.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice intervenţiilor în astfel de cazuri şi un buldoexcavator pus la dispoziţie de Serviciul Voluntar Pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul Primăriei, care a îndepărtat panoul de pe benzile de circulaţie şi tot pe DN 5, între localităţile Călugăreni şi Adunaţii Copăceni, patru copaci, doborâţi de vânt, au căzut pe carosabil, pe sensul de mers către Giurgiu. În zonă s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice intervenţiilor în astfel de cazuri. Copacii au fost îndepărtaţi astfel încât circulaţia rutieră să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

 


Sursa foto: ISU Giurgiu


În localitatea Adunaţii Copăceni, pe şoseaua Giurgiului, patru stâlpi de electricitate şi un brad au fost rupţi de vânt şi au căzut pe partea carosabilă. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice intervenţiilor în astfel de cazuri, primarul din localitate şi reprezentanţi ai Serviciului Voluntar Pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU), cu un buldoexcavator.

Zona a fost semnalizată şi balizată de către SVSU pentru evitarea pericolelor, urmând ca echipajele de intervenţie să acţioneze pentru deblocarea şoselei după intervenţia echipajelor de la societatea de furnizare a energiei electrice.

După codul roşu de caniculă înregistrat în ultimele două zile în judeţul Giurgiu, localităţile din judeţ au intrat sub incidenţa unui cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 26 iulie, ora 10,00 – 27 iulie, ora 02,00.

 

Copaci și stâlpi de electricitate au fost doborâţi de vântul puternic şi au căzut peste maşini şi peste conductele de


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/isu-giurgiu-bilant-al-furtunilor-din-noaptea-de-miercuri-in-judet-video/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 27 iulie 2023 13:31

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.