La concursul de vâslit ”Ivan Patzaichin Fest 2023”, participă și echipaje din Giurgiu!

La concursul de vâslit ”Ivan Patzaichin Fest 2023”, participă și echipaje din Giurgiu!

Ivan Patzaichin Fest 2023 are loc în perioada 8 – 12 septembrie şi face parte din Apele Unite ale României – proiect de democratizare a accesului la apă, de educare pentru tineri şi adulţi cu privire la importanţa apei pentru comunităţi, de încurajare a locuitorilor să participe la protejarea apelor şi de stabilire a unei reţele de entităţi interesate de păstrarea şi valorificare patrimoniului hidrografic.

Proiectul Apele Unite ale României – democratizarea accesului la apă beneficiază de sprijinul financiar al  ”Active Citizens Fund România”, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014 – 2021.

La concursul   de vâslit, desfășurat pe lacul Ciuperca, sunt înscrise 13 echipaje din Giurgiu, Alba Iulia şi Tulcea.

Un astfel de traseu, ce poate fi parcurs de orice turist pasionat de activități în natură vâslind 3 zile este cel între Tulcea și Mila 23, traseul „Delta lui Ivan”, în lungime de cca 54 km pe apă (29 de mile marine).

Pentru inaugurare, o caravană de peste 30 de caiace, canotci și alte bărci cu vâsle, cu cca 100 de persoane, a plecat în dimineața zilei de 10 septembrie, de la pontonul din fața Ansamblului Memorial, urmând să acosteze pe data de 12 septembrie la Mila 23, la Muzeului Ivan Patzaichin – centru de inovare comunitară,  aflat în construcție.

(Jurnal)

Articolul La concursul de vâslit ”Ivan Patzaichin Fest 2023”, participă și echipaje din Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Ivan Patzaichin Fest 2023 are loc în perioada 8 – 12 septembrie şi face parte din Apele Unite ale României – proiect de democratizare a accesului la apă, de educare pentru tineri şi adulţi cu privire la importanţa apei pentru comunităţi, de încurajare a locuitorilor să participe la protejarea apelor şi de stabilire a unei […]

Articolul La concursul de vâslit ”Ivan Patzaichin Fest 2023”, participă și echipaje din Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/la-concursul-de-vaslit-ivan-patzaichin-fest-2023-participa-si-echipaje-din-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 11 septembrie 2023 20:43

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.