La Giurgiu, candidații la Primărie și familiile acestora s-au mutat în… parcuri!!

La Giurgiu, candidații la Primărie și familiile acestora s-au mutat în… parcuri!!

 Este campanie electorală, iar Giurgiu, contrar datelor statistice ce nu ne clasează pe un loc fruntaș în ceea ce privește IQ-ul , are  un număr record de candidați.

Nu despre calitățile profesionale sau umane ale aspiranților la cea mai înaltă funcție de la nivel local, dorim să discutăm în acest material, ci despre noua pasiune a unora dintre aceștia de a se juca prin parcurile orașului, cu viitorii alegători,  de-a ”Ce voi face eu dacă de mâine voi fi  primar”!

Evident că plimbările sunt făcute exclusiv în scop electoral, fiindu-ne imposibil de crezut că în toți acești ani nu au văzut mizeria pe care o clamează exasperant, câinii fără stăpân de care fac atât caz, dar pe care îi hrănesc la scara blocului, parcurile vandalizate en fanfare, de către proprii lor concetățeni și alte multe, multe alte mărturii ale comportamentului  antisocial pe care astăzi  le bagă pe sub ușa actualei administrații locale.

Mizeria urbană pălește însă în fața mizeriei umane, atunci  când constați că în spatele acestei  retorici ”in extenso” nu se găsește altceva decât  ipocrizie, minciună, prefăcătorie, toate ambalate cu panglici și vorbe fără fond.

Din păcate pentru ei, din fericire pentru noi, nu ne-am născut chiar toţi abia ieri şi înţelegem disperarea acestui exercițiu  de imagine din preajma celui mai important moment social al acestui an.

Evident că toate nenorocirile, mizeria, lipsa de educație, numărul mare de câini ai orașului, leagănele defecte din locurile de joacă pentru copii, coșurile de gunoi vandalizate, și orice altă urmă antisocială  are un singur vinovat de serviciu: PRIMARUL și evident instituția pe care o gestionează, adică PRIMĂRIA!

 Primarul fiind închipuit ca o forță supranaturală, o combinație SF între mai mulți supereroi care singur TREBUIE, ați înțeles, TREBUIE să le rezolve pe toate! Și de ce să nu vrem ca el să găsească soluții sustenabile, cât timp actualul locatar al fotoliului de primar a sosit  pur și simplu din cer, un Superman de provincie.

Orașul Giurgiu are multe probleme…Toți oamenii raționali și de bun simț  înțeleg că trebuie să acceptăm această realitate.  Un oraș încremenit de incapacitatea celor ce l-au gestionat până acum o perioadă… Căci, hai să fim onești, această realitate nu  datează doar de 3-4  ani, murdăria pe care am fost nevoiți să o suportăm, persistă de multe mandate.

Giurgiu are nevoie de tehnologie, de utilaje pentru curățenie, stropit, cosit, irigat, de un peisagist care să nu se limiteze la a toaleta coroana arborilor o dată pe an și planta micșunele luate pe mii de euro…

Giurgiu are nevoie de oameni inteligenți și profesioniști plasați în  instituții și societăți al căror mandat să fie  bazat pe performanțe, nu pe relații de cumetrie și pe numiri politice.

Cum putem vorbi de utilaje performante, de parcuri civilizate, când  societatea ce trebuia să facă acest lucru a fost băgată în faliment la câțiva ani de la înființare?

Avem terenuri ce zac pârloagă, fără ca șmecherii care le dețin să fie deranjați…

Avem iubitori de câini care atunci când văd hingheri,  încep să-i frece grija de viața și destinul câinilor comunitari…

Avem o piață  de pește ce s-a dovedit un eșec lamentabil, dar care continuă să livreze unora,  salarii, ca  pe un ajutor social.

Avem  teren de înot, în care deocamdată înoată nepăsarea și prostia celor ce l-au conceput, l-au construit și l-au recepționat.

Iar exemplele pot continua!

Parcurile, mizeria, lipsa de investiții, lipsa unui plan urbanistic adecvat, sunt realități ale acestui oraș, realități pe care nu le putem imputa doar actualei administrații…

Cel mult ni le-am putea imputa nouă pentru că nu am știut să alegem pe cine trebuia în toți acești 34 de ani de democrație.

La fel de real este și faptul că  majoritatea celor ce arată cu degetul spre lucrurile încă șubrede nu vin niciodată cu măsuri concrete, cu soluții.

Sunt ei, candidații la funcția de primar care de ceva timp s-au mutat în parcuri, rătăcind prin piețe, încercând să ne convingă că sunt la fel de nemulțumiți, de nefericiți, de neîmpliniți ca și noi.

Toți acești candidații la Primăria Giurgiu nu s-au mutat singuri , ci  alături de familii și susținătorii lor, încercând în același timp să ne convingă că ei sunt cei care ne-ar putea salva de la o viață irosită într-un oraș părăsit de șanse.

Noapte bună giurgiuveni, fiți fericiți pentru faptul că tot mai mulți candidați la funcția de primar al municipiului veghează  la bunăstarea lor și a voastră, la ce să facă  ca să fiți cât mai mulțumiți de acest oraș în care, cu ei la conducere,  ați putea  crăpa de fericire!

(Citizen)

sursa caricatură: GAZDARU

Articolul La Giurgiu, candidații la Primărie și familiile acestora s-au mutat în… parcuri!! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

 Este campanie electorală, iar Giurgiu, contrar datelor statistice ce nu ne clasează pe un loc fruntaș în ceea ce privește IQ-ul , are  un număr record de candidați. Nu despre calitățile profesionale sau umane ale aspiranților la cea mai înaltă funcție de la nivel local, dorim să discutăm în acest material, ci despre noua pasiune […]

Articolul La Giurgiu, candidații la Primărie și familiile acestora s-au mutat în… parcuri!! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/la-giurgiu-candidatii-la-primarie-si-familiile-acestora-s-au-mutat-in-parcuri/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 14 martie 2024 22:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.