Lavrov a pus la îndoială caracterul ”nevinovat” al dorinței Ucrainei de a adera la UE

Rusia are mari îndoieli în privința caracterului nevinovat al aderării Ucrainei la Uniunea Europeană, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Interfax.

”Este o chestiune care ține de relațiile dintre Kiev și Uniunea Europeană. Dar nevinovația unei asemenea dorințe a Kievului trezește serioase îndoieli”, a spus șeful diplomației ruse, adresându-se jurnaliștilor la Dușanbe (Tadjikistan) și comentând intențiile Ucrainei de a intra în UE.

Potrivit ministrului, ”din platforma economică edificatoare, așa cum a fost ea creată, Uniunea Europeană s-a transformat într-un jucător agresiv, belicos, care își declară deja ambițiile ce merg dincolo de limitele continentului european”.

După cum menționează Interfax, într-un interviu acordat, anterior, publicației britanice online UnHerd News, adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a declarat că pozițiile Rusei în problema năzuințelor Kievului de a adera la Uniunea Europeană s-au schimbat, devenind mai apropiate de poziția de aderare a Ucrainei la NATO, deoarece Moscova ”nu mai vede acum vreo diferență” între una și cealaltă.

La 9 mai s-a anunțat că Ucraina a predat Uniunii Europene a doua parte a chestionarului completat necesar obținerii statului de candidat la aderare la UE. După cum a declarat vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană și euro-atlantică, Olga Stefanișina, Kievul ”este optimist că la sfârșitul acestei luni Comisia Europeană va semna un verdict pozitiv privind viitoarea mișcare a Ucrainei în UE”.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.