Liderul PNL Giurgiu, Dan  Motreanu, despre lucrările la calea ferată Giurgiu-București

Liderul PNL Giurgiu, Dan  Motreanu, despre lucrările la calea ferată Giurgiu-București

Lucrările pentru redeschiderea liniei de tren directe București-Giurgiu s-au efectuat în proporție de 75% – anunță președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, într-o postare pe pagina sa oficială, unde vine cu o serie de detalii pe acest subiect:

”Este un proiect la care țin și pentru realizarea căruia am pledat pe lângă Guvernul României, împreună cu parlamentarii PNL Giurgiu, Alexandru Andrei, Gabriela Horga și Toma Petcu. Contractul a fost semnat în decembrie 2020, când Ministerul Transporturilor era condus de un reprezentant al PNL.

Parlamentarii PNL din Giurgiu cer Ministerului Transporturilor informări și rapoarte trimestriale privind desfășurarea lucrărilor.

Contractul vizează realizarea noului pod peste râul Argeş, cu o lungime totală de 1.131 metri și o deschidere centrală de 145 de metri. De asemenea, vizează lucrări de întreținere și reparații, pentru punerea în siguranță a liniei feroviare.

Linia de cale ferată București-Giurgiu a fost închisă în 2005, când podul de la Grădiștea s-a prăbușit din cauza viiturilor. Din păcate, guvernele care s-au succedat au pierdut 15 ani fără a acționa.

Lucrurile nu s-au rezolvat nici măcar atunci când PSD Giurgiu a ajuns să aibă un reprezentant la Ministerul Transporturilor. Un reprezentant care s-a lăudat cu planuri pe hârtie în fața giurgiuvenilor.

În prezent se poate circula cu trenul între București și Giurgiu trecând prin Videle, adică un traseu de 118 kilometri, în loc de 74 de kilometri, cât era ruta directă. Un drum durează între două ore și 40 de minute și patru ore, în funcție de tipul trenulului și de durata de așteptare în Videle.

Dorim să avem cât mai repede un traseu direct București-Giurgiu pe linia ferată.”

Lucrările pentru redeschiderea liniei de tren directe București-Giurgiu s-au efectuat în proporție de 75% – anunță președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu,


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/liderul-pnl-giurgiu-dan-motreanu-despre-lucrarile-la-calea-ferata-giurgiu-bucuresti/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 17 august 2023 17:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.