MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI

MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI

SENATOR PSD DE GIURGIU ROBERT CAZANCIUC

Aseară am avut o dublă bucurie: să ascult Ciprian Porumbescu și să admir Musikverein din Viena, locul în care în fiecare an sunt susținute celebrele concerte de anul nou.

De data aceasta români și austrieci deopotrivă au fost fascinați de spectacolul Crai Nou, un omagiu adus lui Ciprian Porumbescu de către Opera Națională din București.

Daniel Jinga, directorul operei, ne-a arătat ce înseamnă bagheta magică a unui dirijor: sunetele se așază gingaș și vibrant într-o armonie care poartă spectatorul într-o lume despre care doar a visat că există.

Am fost norocoși sa îl ascultam pe maestrul Gheorghe Zamfir, dar și pe Maria Coman care pe muzica lui Ciprian Porumbescu a interpretat divin Tată Nostru – îl voi ruga pe Daniel Jinga sa facă publica această interpretare care a lăsat fără glas publicul din cea mai cunoscută sală de concerte din lume.

Felicitări întregului personal al Operei Naționale București care timp de 3 ore ne-a ținut cu sufletul la gură și ne-a făcut mândri ca suntem români chiar în capitala în care a studiat Ciprian Porumbescu.

A fost un act de diplomație culturală care a ajuns cu siguranță în Cancelaria austriacă, cea care nu reușește astăzi să se ridice la înălțimea unei relații comune cu profunde rădăcini istorice.

Felicitări merită și Lucian Romașcanu pentru ideea de a aduce la Viena acest spectacol, precum și Gheorghe Carciu, Emil Hurezeanu, precum și părintele Emanuel Ștefan Nuțu pentru că au făcut posibila organizarea acestui spectacol.

SENATOR PSD DE GIURGIU ROBERT CAZANCIUC Aseară am avut o dublă bucurie: să ascult Ciprian…


Autorul articolului Mihaita Grigore
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://saptamanagiurgiuveana.ro/wp/2023/08/01/mandri-ca-suntem-romani/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://saptamanagiurgiuveana.ro/wp/feed/
Titlu original SĂPTĂMÂNA GIURGIUVEANĂ
Data originala articol 8 august 2023 10:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.