Maria Gabriela Horga, deputat: ,, Am pus astăzi o întrebare…

PNL Giurgiu

Maria Gabriela Horga, deputat: ,, Am pus astăzi o întrebare Guvernului, miniștrilor Economiei și Finanțelor, referitoare la prelungirea programului IMM Invest și în anul 2021 și la aprobarea și operaționalizarea subprogramului Agro IMM Invest, pe care mediul de afaceri le așteaptă, fiind dosare în așteptare.

Intr-o perioadă de criză una dintre cele mai mari probleme ale companiilor este lichiditatea. De aceea, toate țările europene au adoptat scheme de garantare de către sta…t a creditelor, au acordat ajutoare de stat sub forma de granturi în domeniile afectate de la pandemie pentru asigurarea capitalului de lucru și lichidității companiilor.
Măsuri similare au fost luate și în România, iar IMM Invest a fost anul trecut cel mai amplu program de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii din ultimii 30 de ani.
Guvernul PNL a asigurat până acum acces la finanțare rapidă și ieftină, credite cu dobândă zero în primele luni, cu garanția statului, fără alte garanții suplimentare pentru 27.000 IMM-uri.
Au fost acordate doar anul trecut credite prin IMM Invest de peste 17 miliarde lei.

Prelungirea și modificarea schemei de ajutor de stat este aprobată de Comisia Europeană din 23 Decembrie 2020, iar Cadrul Temporar este deja aplicabil până la 30 Iunie 2021, urmând Comisia să îl prelungească pentru tot anul 2021.”

Vezi mai multNu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Este posibil ca imaginea să conţină: text

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.