Metrorex, negocieri cu sindicaliştii: Nu vor exista disponibilizări. Angajaţii care au participat la protest, nesancţionaţi

Potrivit sursei citate, după finalizarea primei runde de discuţii cu sindicatul USLM, directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv, a reiterat ideea că nu vor exista disponibilizări, în acest moment, iar cercetarea celor care au participat la protestul de vineri este suspendată. 
Conducerea companiei anunţă, însă, că problemele financiare ale Metrorex trebuie rezolvate, iar cercetarea penală şi recuperarea pierderilor de la cei cre au blocat metroul continuă.
”Discuţiile cu sindicatul USLM s-au finalizat marţi, 30 martie, cu aceleaşi concluzii precum cele stipulate în procesul verbal de vineri, ziua acţiunii ilegale, care a dus la blocarea metroului. În cadrul discuţiilor, directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv, a reiterat că, la acest moment nu se vor opera disponibilizări. Situaţia economică a companiei va fi pe agenda unei discuţii viitoare, însă ea rămâne neschimbată. Metrorex trebuie să îşi asaneze problemele financiare”, a transmis, marţi seară, Metrorex.
Conform sursei citate ”matematica nu este subiect de negociere, iar dezechilibrele dintre venituri şi cheltuieli trebuie aduse în parametrii bugetari stabiliţi prin lege”.
”De asemenea, legea nu este subiect de negociere. Pe perioada discuţiilor cu sindicatul, acţiunea disciplinară internă la adresa participanţilor la acţiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată, conform procesului verbal semnat la Prefectura Bucureşti. Acesta stipulează că perioada de discuţii are termen data de 05 aprilie”, a mai transmis compania.
Metrourile nu au funcţionat, vineri, după ce câteva sute de angajaţi au protestat coborând pe căile de rulare.
Metorex a anunţat că pierderile cauzate de acţiunea de protest considerată ilegală depăşesc 2,8 milioane de lei, ar compania va face toate demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului.
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a depus o plângere la DNA, iar Metrorex la DIICOT, fiind deschise anchete.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.