Metroul din Drumul Taberei nu atrage foarte mulţi călători. Care sunt dezavantajele noii magistrale

Potrivit datelor publicate de Ziarul Financiar, magistrala de metrou are în medie 47 de mii de călători zilnic în comparaţie cu Magistrala 3 de metrou care are un trafic de 3 – 4 ori mai mare.
”Unii dintre cei care locuiesc în zona Drumul Taberei spun că metroul nu leagă acest cartier de zona de business a Bucureştiului, adică Aurel Vlaicu – Pipera. Pentru a ajunge la clădirile de birouri din nordul Capitalei, un călător trebuie să schimbe de două ori metroul, la Eroilor şi Piaţa Unirii, aceasta fiind o staţie deja foarte aglomerată.
Astfel, oamenii preferă ori să folosească sistemul de transport de suprafaţă, ori maşina personală, iar asta duce inevitabil la creşterea traficului şi, evident la poluare.”, transmite sursa citată.
Metroul din Drumul Taberei, ale cărui lucrări au început în 2012, dar s-au oprit în 2013 din lipsă de fonduri,  a fost inaugurat  la 15 septembrie 2020, cu cinci ani întârziere faţă de termen. Este singura magistrală de metrou construită după Revoluţie, celelalte fiind realizate în perioada comunismului.
Sursa citată menţionează că, până la jumătatea lunii februarie 2021, cele mai aglomerate pentru metroul din Drumul Taberei au fost primele săptămâni, când traficul a depăşit 60.000, chiar şi 64.000 de călători pe săptămână.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.