Ministerul Muncii verifică toate dosarele persoanelor cu dizabilități; suspiciuni că multe dosaare sunt false

Ministerul Muncii verifică toate dosarele persoanelor cu dizabilități; suspiciuni că multe dosaare sunt false

Ministerul Muncii a dispus, prin agențiile din subordine, controale de amploare în toată țara, în privința dosarelor de dizabilitate, precizează surse guvernamentale pentru stiripesurse.ro.

Potrivit surselor, la nivel național sunt aproximativ 870.000 de persoane cu dizabilități. Există suspiciuni că mare parte dintre aceste dosare sunt cu probleme, dacă nu chiar întocmite în fals.

Până la acest moment,  agențiile din subordinea Ministerului Muncii au făcut verificări în județul Ilfov, în urmă unei sesizări.

A fost luat un eșantion de 1700 de dosare și s-a descoperit că peste 1400 dintre ele sunt cu probleme.

În urma verificărilor, au fost sesizate alte instituții abilitate, de la comisiile medicale de evaluare, până la parchete. În perioada următoare, persoanele vizate vor fi reevaluate medical.

Potrivit surselor guvernamentale, cercetările efectuate de instituțile din subordinea Ministerului Muncii vor fi etinse, pentru început, în județele în care sunt înregistrate cele mai multe cazul de persoane cu dizabilități.

UPDATE – Precizările premierului Ciolacu:

„(Acest control) s-a făcut în urma unor sesizări și au fost foarte multe dosare. Avem o singură problemă: am ajuns la 800.000 de persoane cu handicap. Suntem pe primul loc în Europa. Eu nu cred acest lucru. Este total incorect, ca și cu cei cu concediile medicale, ca persoanele cu probleme medicale să suporte aceste discuții în spațiul public”, a spus Marcel Ciolacu.

www.stiripesurse.ro

Ministerul Muncii a dispus, prin agențiile din subordine, controale de amploare în toată țara, în privința dosarelor de dizabilitate, precizează surse


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/ministerul-muncii-verifica-toate-dosarele-persoanelor-cu-dizabilitati-suspiciuni-ca-multe-dosaare-sunt-false/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 6 noiembrie 2023 15:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.