Ministrul Muncii spune că nu se mai acordă niciun sprijin celor ce nu vor să muncească! Ei vor fi înscriși, automat, în bazele de date ale Oficiilor județene de Muncă

Ministrul Muncii spune că nu se mai acordă niciun sprijin celor ce nu vor să muncească! Ei vor fi înscriși, automat, în bazele de date ale Oficiilor județene de Muncă

Ministrul Muncii, Marius Budăi anunţă că unul dintre cele mai importante proiecte derulate de ministerul pe care îl conduce este reforma legată de ”venitul minim de incluziune”.

Proiectul  implică încurajarea muncii în cazul celor care sunt apţi  (din punct de vedere legal şi din punctul de vedere al sănătăţii), să aibă un loc de muncă.

Mă uit ce are nevoie o familie, dar mă uit şi la cei apţi legal şi din punct de vedere al sănătăţii să muncească şi nu le mai acord niciun sprijin dacă nu vor să muncească”, spune ministrul Muncii.

El spune că  realizând un echilibru între măsurile sociale şi măsurile economice și folosind fondurile europane, în anul 2022, s-au creat în România, peste 100 000 de noi locuri de muncă.

Mai avem o reformă foarte importantă, tot pe bani europeni: venitul minim de incluziune – spune Ministrul. (…) Venitul minim de incluziune este foarte bine aşezat şi stabilit pe trei piloni foarte importanţi:

1: Evitarea sărăciei şi scoaterea cât mai multor oameni din sărăcie şi din risc de sărăcie. 

 2.  Axat pe încurajarea ocupării forţei de muncă: mă uit ce are nevoie o familie, dar mă uit şi la cei apţi din punct de vedere legal şi din punct de vedere al sănătăţii să muncească şi nu le mai acord niciun sprijin dacă nu vor să muncească. În primul rând să-i orientăm în carieră, să le arătăm că pot fi utili societăţii şi să îi îndreptăm să muncească pe cei apţi de muncă”.

3. Al treilea pilon al venitului minim de incluziune este axat pe descurajarea abandonului şcolar şi pe încurajarea şcolarizării – spune Ministrul Muncii.

El a explicat că cei care pot munci şi fac parte din familii care vor să primească venitul minim de incluziune vor fi înscrişi automat în bazele de date ale Agenţiilor de Ocupare a Forţei de Muncă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Pe viitor, o familie care noi înlocuim acel ajutor social cu venitul minim de incluziune, în momentul când i se va aproba dosarul, acea persoană sau acele persoane care sunt apte din punct de vedere legal şi al sănătăţii, de muncă, vor fi înscrise automat la Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, vor fi chemate la Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, vor fi consiliate acolo, vor fi calificate acolo în vederea ocupării unui loc de muncă. Refuză acest lucru, înseamnă că nu are nevoie de venitul minim de incluziune”, a explicat ministrul.

(Jurnal)

Sursa Foto: efoartebine.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi anunţă că unul dintre cele mai importante proiecte derulate de ministerul pe care îl conduce este reforma legată de ”venitul minim de incluziune”. Proiectul  implică încurajarea muncii în cazul celor care sunt apţi  (din punct de vedere legal şi din punctul de vedere al sănătăţii), să aibă un loc de muncă. […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/ministrul-muncii-spune-ca-nu-se-mai-acorda-niciun-sprijin-celor-ce-nu-vor-sa-munceasca-ei-vor-fi-inscrisi-automat-in-bazele-de-date-ale-oficiilor-judetene-de-munca/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ministrul-muncii-spune-ca-nu-se-mai-acorda-niciun-sprijin-celor-ce-nu-vor-sa-munceasca-ei-vor-fi-inscrisi-automat-in-bazele-de-date-ale-oficiilor-judetene-de-munca
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 12 februarie 2023 14:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.