MISTERUL CELOR 13 AUTOBUZE NOI CE ”ZAC” NEFOLOSITE ÎN ZONA LIBERĂ, DEZLEGAT DE PRIMARUL ANGHELESCU

MISTERUL CELOR 13 AUTOBUZE NOI CE ”ZAC” NEFOLOSITE ÎN ZONA LIBERĂ, DEZLEGAT DE PRIMARUL ANGHELESCU

Primarul Adrian Anghelescu a răspuns tuturor întrebărilor legate de situația celor 13 autobuze, parcate în Zona Liberă
Invitat în cadrul emisiunii Audiența, de luni 8 mai 2023, moderată de Florina Drăgulin, edilul Adrian Anghelescu a explicat în amănunt starea de fapt a celor 13 autobuze ce fac parte integrantă din proiectele de mobilitate urbană ce vizează cordioarele estic, central și vestic. Contrar informațiilor apărute în presă și anume că nu s-a dorit punerea în circulație a autobuzelor, primarul Adrian Anghelescu a reltatat, cum s-a prezentat, în realitate, situația:
”Eu am acuzat tot timpul că aceste autobuze trebuiau să fie electrice și nu pe gaz comprimat natural, din perspectiva următorului fapt: În România există doar două stații de alimentare CNG. Acele stații au fost construite în urmă cu 4 sau 5 ani, iar între timp normele de autorizare și de funcționare au fost modificate. ISCIR-ul care este un organism ce autorizează, nu a scos nici până în ziua de astăzi normele acestora.”
Cu toate acestea, primarul Adrian Anghelescu a încercat să găsească soluții care să-i permită punerea în funcțiune a autobuzelor:
”M-am gândit și am vrut să le pun în funcțiune, am împrumutat o stație mobilă ca să putem, totuși, să începem să funcționăm. Numai că tot ISCIR-ul și autoritățile nu ne-au permis acest lucru. Acum , această sarcină, de construcție a stației de reîncărcare îi aparține STRABAG, constructorul care a câștigat prin licitație, proiectul aferent coridorului vestic, în cadrul căruia este inclusă și stația”.
Tot legat de acest subiect, edilul Adrian Anghelescu a subliniat că și-ar fi dorit ca autobuzele să circule pe străzile din municipiul Giurgiu, pentru a nu fi nevoit să recurgă la diverse soluții pentru gararea acestora:
”Am mai primit acuze că aș avea o înțelegere cu prestatorul Liber Trans. Acest operator se află dinaintea venirii mele ca primar și nu aveam altă soluție decât să propun consilierilor locali, să voteze din 6 în 6 luni, prelungirea contractului de delegare, sperând ca între timp să apară normativele de aplicare, sau cel puțin să ne lase să folosim stația mobilă, însă nu s-a întâmplat acest lucru.”
Facebook – Primăria municipiului Giurgiu
Primarul Adrian Anghelescu a răspuns tuturor întrebărilor legate de situația celor 13 autobuze, parcate în Zona Liberă Invitat în cadrul emisiunii Audiența, de luni 8 mai 2023, moderată de Florina Drăgulin, edilul Adrian Anghelescu a explicat în amănunt starea de fapt a celor 13 autobuze ce fac parte integrantă din proiectele de mobilitate urbană ce …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/05/10/misterul-celor-13-autobuze-noi-ce-zac-nefolosite-in-zona-libera-dezlegat-de-primarul-anghelescu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 10 mai 2023 15:01

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.