Munca nedeclarată, sancționată de ITM Giurgiu, în cele mai multe domenii de activitate

Munca nedeclarată, sancționată de ITM Giurgiu, în cele mai multe domenii de activitate

În cursul semestrului II al anului 2023, ITM Giurgiu a desfășurat  454 de controale la agenţi economici care își desfaşoară activitatea pe raza judeţului. În cadrul acestor controale au fost dispuse 805 măsuri. O atenţie deosebită a fost acordată depistării şi sancţionarii cazurilor de muncă nedeclarată. Despre activitatea ITM  în semestrul II al anului 2023 s-a discutat, pe larg, în cadrul Colegiului Prefectural Giurgiu,  reunit joi, 28 martie 2024, în şedinţă periodică de lucru.
Munca nedeclarată s-a manifestat cu preponderenţă în comerţ, construcţii, prestări servicii, alimentație publică, iar în unităţile în care s-au constatat încălcări ale prevederilor legale, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate pentru munca fără forme legale inspectorii de muncă au dispus măsuri pentru încheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă si transmiterea elementelor contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariatilor în format electronic.
Pentru creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, precum şi pentru preîntămpinarea cazurilor de muncă nedeclarată, au fost transmise 86 de scrisori de informare la angajatorii de pe raza judeţului Giurgiu şi au fost afişate la sediile primăriilor din judeţ, dar şi în alte locaţii, afişe prin care sunt prezentate dezavantajele muncii fără forme legale.
O altă activitate importantă derulată în cursul semestrului II al anului 2023 în cadrul ITM Giurgiu a fost cea în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind efectuat un număr de 264 de controale la agenti economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului. În cadrul acestor controale au fost dispuse 445 de măsuri, dintre care 37 de amenzi în valoare totală de 238.500 de lei.

În cursul semestrului II al anului 2023, ITM Giurgiu a desfășurat  454 de controale la agenţi economici care își desfaşoară activitatea pe raza judeţului. În cadrul acestor controale au fost…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/munca-nedeclarata-sanctionata-de-itm-giurgiu-in-cele-mai-multe-domenii-de-activitate/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 1 aprilie 2024 11:29

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.