Nicolae Ciucă, reacție la evaluarea Standard & Poor’s pentru România: am transmis mesaj de stabilitate

România este o țară sigură pentru investiții, oferă stabilitate și oportunități, transmite Guvernul după evalurările Standard & Poor’s și Fitch Rating.

„Semnalul de încredere transmis de Guvern investitorilor români și străini este reconfirmat de evaluările recente ale Agenţiilor Standard & Poor’s și Fitch Ratings. România este o țară sigură pentru investiții, oferă stabilitate și oportunități, acesta este mesajul constant pe care l-am transmis mediului economic în această perioada complicată, confirmat acum de instituțiile financiare internaționale”, transmite Executivul într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit Guvernului, perspectivele de creștere sunt fundamentate pe volumul „fără precedent” al fondurilor naționale și europene care vor intra în economia românească În toate domeniile strategice – industrie, agricultură, energie, mediu, digitalizare – dar și pe politicile de dezvoltare guvernamentale, informează Mediafax.

„Pachetul „Sprijin pentru România”, în valoare de 17,3 miliarde de euro, orientat in proporție de 60% către investiții, se alătură zecilor de miliarde din fonduri naționale și europene, o finanțare fără precedent pentru economia românească.
Guvernul a început implementarea acestui mix de soluții economice și sociale și va continua să lucreze în același ritm. O economie dinamică este calea sigură spre dezvoltare, noi locuri de muncă mai bine plătite īn România, servicii publice de calitate pentru cetățeni”, transmite Guvernul.

Agenția Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută, precum și perspectiva stabilă, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Finanțelor.

În opinia agenției Standard & Poor’s, ratingul României este susținut de statutul de membru al Uniunii Europene și accesul robust la finanțarea de pe piețele internaționale de capital.

De asemenea, riscurile generate de conflictul din Ucraina sunt atenuate de perspectiva absorbției unui volum important de fonduri europene (România fiind unul din principalii beneficiari ai fondurilor structurale prevăzute în Cadrul Multianual al UE și în Facilitatea de Redresare și Reziliență), precum și de dependența energetică scăzută a țării noastre față de gazele naturale și petrolul din Rusia.

 

sursa:stiripesurse.ro

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.