”Noptea Muzeelor” – un eveniment mai sărăcăcios în acest an, la Giurgiu

”Noptea Muzeelor” – un eveniment mai sărăcăcios în acest an, la Giurgiu

În acest an, evenimentul intitulat ”Noaptea Muzeelor” nu mai are măreția altor ani. O treime dintre angajații Muzeului Județean Giurgiu protestează, în timp ce ceilalți nu s-au putut organiza la capacitate maximă. 

Va fi totuși o expoziție inedită cu sute de aparate de fotografiat

Pe 18 mai, Muzeul Județean va organiza ”Noaptea Muzeelor, însă cu un program mult mai sărăcăcios în comparație cu anii trecuți, când giurgiuvenii umpleau până la refuz sălile muzeului.

Acum, va fi doar o expoziție, ”150 de ani de fotografie în România”, o expoziție stradală și un spectacol artistic, în Parcul Alei, oferit de Centrul de Conservare și Centrul Cultural ”Ion Vinea”.

L-am întrebat pe directorului muzeului, Gabriel Dumitru, care să fie motivul pentru care afișul evenimentului este atât de sărac, iar motivul pare să fie legat de protestul anunțat de angajații mai multor muzee din țară, nemulțumiți de nivelul de salarizare. În cazul Muzeului Județean, o treime din angajați au ales să nu se implice în organizarea ”Nopții Muzeelor”, motiv pentru care conducerea muzeului a preferat să țină instituția deschisă cu ce are, decât să nu o deschidă deloc.

Totuși, giurgiuvenii care vor să vină la muzeu, sâmbătă, 18 mai, o pot face începând cu ora 18.00, iar până la ora 24.00 au suficient timp pentru a vizita o expoziție inedită, mai ales dacă sunt pasionați de fotografie.

Cristian Dumitru, colecționar și președintele Asociației Muzeul Jucăriilor, expune sâmbătă, la Giurgiu, sute de modele de aparate de fotografiat și fotografii, multe colecționate de tatăl său Gheorghe Dumitru, în memoria căruia organizează acest eveniment.

Este o expoziție care sigur va atrage public numeros, conducerea muzeului declarând că vizitatorii vor avea parte și de câteva surprize plăcute.

În acest an, evenimentul intitulat ”Noaptea Muzeelor” nu mai are măreția altor ani. O treime dintre angajații Muzeului Județean Giurgiu protestează, în timp ce ceilalți nu s-au putut organiza la…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/noptea-muzeelor-un-eveniment-mai-saracacios-in-acest-an-la-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 16 mai 2024 14:29

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.