Noul punct de trecere cu Bacul între Giurgiu și Ruse a fost aprobat de Guvern, astăzi, 28 iunie!

Noul punct de trecere cu Bacul între Giurgiu și Ruse a fost aprobat de Guvern, astăzi, 28 iunie!

Anunțat până acum în mai multe rânduri, punctul de trecere cu bacul între Giurgiu și orașul vecin Ruse (Bulgaria) a fost aprobat astăzi, vineri 28 iunie, de către Guvern.

Punctul internaţional de trecere a frontierei de stat Giurgiu (România) – Ruse (Bulgaria) II, în regim de bac,  va fi localizat în sectorul dintre km fluvial 490,200 (pe malul drept al fluviului Dunărea) și km fluvial 489,500 (Ostrovul Mocănaşul), pentru transportul de vehicule cu motor şi pasageri cu bacul.

Decizia a fost luată datorită intensificării traficului prin punctul rutier de trecere a frontierei Giurgiu și Ruse, pe Podul Prieteniei, precum și de creșterea duratei de așteptare și respectiv de producerea unor blocaje ce la acest moment sunt create cât și de lucrările la infrastructura podului Prieteniei,  pe partea bulgară.

Toate aceste carențe ar putea fi evitate însă prin deschiderea unui punct de trecere suplimentar, care să contribuie  la reducerea timpilor de așteptare și la fluidizarea traficului existent.

Programul de lucru al Punctului de trecere va fi  non stop, de la ora 00.00 la ora 24.00, traficul fiind limitat la autovehicule cu masa totală de până la 40 tone.

Operaţionalizarea punctului de trecere va avea loc după realizarea infrastructurii rutiere, asigurarea personalului şi a utilităţilor necesare. Acestea din urmă cad în sarcina administratorului (operatorul privat RO-RO Trans Frontalier SRL).

Lucrările vor debuta ulterior acceptării de către MTI a ofertei de donație a operatorului privat RO-RO Trans Frontalier în favoarea statului român şi după transferul dreptului de proprietate a unui sector de drum aflat în domeniul public al municipiului Giurgiu, în domeniul public al statului şi în administrarea MTI.

Sursa: Digi 24

Articolul Noul punct de trecere cu Bacul între Giurgiu și Ruse a fost aprobat de Guvern, astăzi, 28 iunie! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Anunțat până acum în mai multe rânduri, punctul de trecere cu bacul între Giurgiu și orașul vecin Ruse (Bulgaria) a fost aprobat astăzi, vineri 28 iunie, de către Guvern. Punctul internaţional de trecere a frontierei de stat Giurgiu (România) – Ruse (Bulgaria) II, în regim de bac,  va fi localizat în sectorul dintre km fluvial […]

Articolul Noul punct de trecere cu Bacul între Giurgiu și Ruse a fost aprobat de Guvern, astăzi, 28 iunie! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jipa Carmen
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/noul-punct-de-trecere-cu-bacul-intre-giurgiu-si-ruse-a-fost-aprobat-de-guvern-astazi-28-iunie/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 28 iunie 2024 16:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.