O nouă lovitură a Poliției de Frontieră la Giurgiu: peste 260.000 de euro și 20.000 de dolari SUA confiscați dintr-un autocar (VIDEO)

Peste 260.000 de euro și 20.000 de dolari SUA au fost descoperiți de polițiștii de frontieră, ascunși intr-un autocar turcesc

Banii au fost găsiți în compartimentul motor, dar și pe corpul pasagerilor.

Marți, 23.01.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împreună cu inspectori vamali din cadrul Autorității Vamale Române – DGCCV –  Echipe Mobile au organizat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-rutier, o acțiune specifică pe linia prevenirii si combaterii încălcării reglementărilor Codului Fiscal și Codului Vamal.

Astfel, pe sensul de ieșire din țară a fost selectat pentru verificări suplimentare, un autocar înmatriculat in Turcia, condus de un cetățean turc, care circula pe relația București-Istanbul.

În urma controlului amănunțit, polițiștii de frontieră și vameșii au găsit ascunși la compartimentul motor (instalația de încălzire – Webasto), dar și pe corpul pasagerilor, sume importante de bani în valută care totalizează 264.100 euro și 20.000 USD.

Întreaga sumă de bani a fost ridicată de reprezentanții AVR, în baza prevederilor Reg. UE 2018/1672, pe bază de Decizie de reținere temporară a numerarului până la clarificarea provenienței banilor și a motivului care a stat la baza deciziei de a-i scoate astfel din țară, urmându-se a se lua măsuri conform prevederilor legale în vigoare.

Purtător de Cuvânt ITPF Giurgiu

Inspector de poliție

Raluca-Petronela Stan

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.