O nouă metodă de escrocherie efectuată prin bancomate! Printre cei păcăliți de grupul infracțional sunt și giurgiuveni!

O nouă metodă de escrocherie efectuată prin bancomate! Printre cei păcăliți de grupul infracțional sunt și giurgiuveni!

DIICOT a anunțat că zeci de români, printre care și giurgiuveni, au fost înșelați cu ajutorul unor site-uri false care arătau ca portalurile unor bănci. 

Astfel, grupul de infractori a păcălit mai mulți oameni din București, și județele Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu.

DIICOT a  comunicat că „la data de 24.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a 7 inculpați și măsura controlului judiciar față de alți 15 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, complicitate la fraudă informatică în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, trafic de droguri de risc în formă continuată și trafic de droguri de mare risc în formă continuată”.

Membrii grupului infracțional au creat site-uri false, asemănătoare site-urilor originale ale unor unități bancare. Victimele au accesat paginile falsificate și au introdus datele conturilor bancare deținute.

Informațiile au fost colectate de inculpați,  care le-au utilizat ulterior transferând sumele de bani din conturile persoanelor vătămate în conturi deschise în acest scop, la alte bănci. De precizat că până la momentul când au fost prinși, inculpații au retras mari sume de bani, de la bancomate…

(Jurnal)

Articolul O nouă metodă de escrocherie efectuată prin bancomate! Printre cei păcăliți de grupul infracțional sunt și giurgiuveni! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

DIICOT a anunțat că zeci de români, printre care și giurgiuveni, au fost înșelați cu ajutorul unor site-uri false care arătau ca portalurile unor bănci.  Astfel, grupul de infractori a păcălit mai mulți oameni din București, și județele Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu. DIICOT a  comunicat că „la data de 24.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a […]

Articolul O nouă metodă de escrocherie efectuată prin bancomate! Printre cei păcăliți de grupul infracțional sunt și giurgiuveni! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/o-noua-metoda-de-escrocherie-efectuata-prin-bancomate-printre-cei-pacaliti-de-grupul-infractional-sunt-si-giurgiuveni/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 29 august 2023 21:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.