O pungă de sandviș i-a salvat viața unui bebeluș. Soluția inedită găsită de medici

O pungă de sandviș i-a salvat viața unui bebeluș din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Aceasta este soluția pe care a găsit-o o echipă de medici ca să ajute copilul să supraviețuiască. Și a funcționat. Este vorba despre o fetiță care s-a născut luna trecută, cu 13 săptămâni înainte de termen, și care atunci când a venit pe lume era mai mică decât palma mamei ei.

Cât cântărea la naștere bebelușul salvat cu o pungă de sandviș

Atunci când s-a născut, după doar 27 de săptămâni de sarcină, în Hitchin, Marea Britanie, micuța Orla-May Rospo-Hughes cântărea doar 490 de grame. Medicii au transmis că în prezent fetița este într-o stare foarte bună, deși luna trecută aceștia i-au avertizat pe părinții ei, două femei – Emily Rospo şi Samantha Hughes, că este posibil ca ea să nu supraviețuiască.

Dar acum micuţa se dezvoltă normal după ce medicii i-au salvat viaţa, ţinând-o într-o pungă de sandviş, pentru a ajuta la reglarea temperaturii corpului după naştere, potrivit Daily Mirror. ”Ni s-a spus de mai multe ori să ne pregătim pentru ce e mai rău şi că este puţin probabil să supravieţuiască. Eram îngrozită şi nervoasă, dar din fericire partenerul meu a fost lăsat în cameră cu mine, aşa că am avut sprijin”, a spus mama micuţei.

O punga de sandvis i-a salvat viata unui bebelus. Solutia inedita gasita de medici
Bebelusul si mamele lui

Din ce motiv s-a născut bebelușul după doar 27 de săptămâni de sarcină și de ce s-a folosit o pungă de sandviș

Mama micuței, Emily Rospo, în vârstă de 30 de ani, a suferit un șoc pe 28 ianuarie, când i s-a spus că trebuie să i se facă urgent o operație de cezariană, la doar 27 de săptămâni de sarcină, pentru că a fost diagnosticată cu insuficienţă de placentă. Medicii au pus-o imediat pe micuța de 490 de grame într-o pungă de plastic, ca să-i mențină căldura.

”Mi s-a spus că punga pentru sandviş trebuia să îi menţină temperatura ridicată; nu mai auzisem niciodată de asta. Să o văd acolo, în acel mod, a fost înfricoşător, era aşa de mică. Nu am reuşit să o ţinem în braţe, dar ni se permite să o atingem şi să fim alături de ea 24/7. Ştiu că avem un drum lung înainte, dar mă rog în fiecare zi ca Orla-May să devină mare şi puternică”, a spus cealaltă mamă a fetiței, Samantha Hughes.

În ce stare este cum bebelușul

În prezent, conform The Mirror, bebelușul se află într-un incubator și deși a mai crescut, nu măsoară mai mult decât o mănușă chirurgicală în lungime. Totuși, medicii au spus că starea fetiței este bună. Cele două mame ale ei nu au putut încă să o țină în brațe, dar le este permis să o atingă și să stea lângă ea. ”Știu că avem un drum lung înainte, dar mă rog în fiecare zi ca Orla-May să crească mare și puternică”, a mai spus Samantha.

”Ni s-a spus de mai multe ori să ne pregătim pentru ce e mai rău și că probabil ea nu va supraviețui. Am încercat timp de trei ani să avem un copil și deja aveam experiență cu fertilizarea in-vitro. Așa că a fost cumplit să auzim asta. Am fost îngrozită, dar din fericire partenera mea a putut fi alături de mine, în salon, ca să mă sprijine. Am rămas optimistă. Am crezut că fetița noastră va reuși”, a mai spus și Emily.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.