Oamenii puși de Mina în fruntea instituțiilor, prinși, unul câte unul, sub tăvălugul aspru al legii

 Oamenii puși de Mina în fruntea instituțiilor, prinși, unul câte unul, sub tăvălugul aspru al legii

Intrarea la guvernare a PSD a fost un prilej nesperat pentru activul din teritoriu să-și numească, acolo unde le permitea protocolul, oameni în funcții cheie, personaje pe care să le controleze pe principiul ”eu te-am făcut, eu te omor”.

Nu este o practică nouă, singurul lucru cu adevărat important fiind ce fel de oameni numești.

În privința asta, liderul PSD Giurgiu, Marian Mina, ori n-a avut mână bună ori a avut alte interese când i-a numit, fiindcă au început, rând pe rând să cadă, sub tăvălugul aspru al legii.

Primul care a… călcat pe bec a fost șeful ANAF Giurgiu, Mihai Sebe, arestat de procurorii DNA pentru corupție.

Acesta este acuzat că ar fi pretins de la doi oameni de afaceri suma de 30.000 de euro, în schimbul promisiunii că va interveni la Direcția Generală Antifraudă Fiscală, ca să oprească măsurile legale care se impuneau în urma unor controale efectuate la societățile suspecților.

Mihai Sebe a fost numit în fruntea Finanțelor la Giurgiu în luna mai 2022, la  vremea în care ministrul Finanțelor era Adrian Câciu de la PSD, și el proaspăt numit cu doar câteva luni în urmă.

Sebe era considerat un tânăr de perspectivă și lăudat de presa locală, cea care avea contracte de promovare cu PSD Giurgiu.

A doua persoană promovată de Marian Mina care are acum probleme cu legea este prefectul județului, Florentina Stănculescu, cea care a primit din partea ANI un verdict de incompatibilitate.

Florentina Stănculescu a fost numită în funcție în ianuarie 2022, fusese director economic al Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Giurgiu și este…cumătra liderului PSD Giurgiu, Marian Mina, deoarece acesta este nașul de botez al nepoatei doamnei prefect.

Întotdeauna când funcționari puși pe criterii politice sau garantați de lideri de partid se dedau la fapte de corupție te întrebi dacă au făcut-o de capul lor sau le-a fost garantată siguranța?

Șpaga o lua singur sau o împărțea cu ”protectorul”?

Aste sunt întrebări al căror răspuns noi putem doar să-l bănuim, justiția fiind aceea care trebuie să descopere adevărul.

M.B

 

Intrarea la guvernare a PSD a fost un prilej nesperat pentru activul din teritoriu să-și numească, acolo unde le permitea protocolul, oameni în funcții cheie, personaje pe care să le controleze pe principiul ”eu te-am făcut, eu te omor”. Nu este o practică nouă, singurul lucru cu adevărat important fiind ce fel de oameni numești. În privința asta, liderul PSD Giurgiu, Marian Mina, ori n-a avut mână bună ori a avut alte interese când i-a numit, fiindcă au început, rând pe rând să cadă, sub tăvălugul aspru al legii. Primul care a… călcat pe bec a fost șeful ANAF Giurgiu, […]


Autorul articolului Bragaru Mariana
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-acum.ro/oamenii-pusi-de-mina-in-fruntea-institutiilor-prinsi-unul-cate-unul-tavalugul-aspru-al-legii/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-acum.ro/feed/
Titlu original Giurgiu Acum – ziarul electronic al giurgiuvenilor de unde afli totul la timp
Data originala articol 10 iulie 2024 21:16

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.