Operatorul regional Apa Service SA a intrat în patrimoniul Consiliului Judeţean Giurgiu

Operatorul regional Apa Service SA a intrat în patrimoniul Consiliului Judeţean Giurgiu

Consiliul Judeţean Giurgiu a devenit acţionarul majoritar al operatorului regional de apă şi canal Apa Service SA cumpărând de la muncipalitatea giurgiuveană acţiunile pa care deţinea aceasta în cadrul companiei. În lumea business-ului operaţiunea ar putea fi catalogată, fără rezerve, una de succces. Pentru că în perioada în care se plăteau acţiunile pentru trecerea în patrimoniul CJ, cele două autorităţi publice adiministrative au lucrat împreună pentru capitalizarea societăţii.

Aşa se face că în perioada  de tranziţie Apa Service a recuperat întârzierile în implementarea unui proiect finanţat europen în valoare de peste 300 de milioane de euro.

Mai mult, tot în perioada de care discutăm, Consiliul Local Municipal a aprobat în luna decembrie un proiect al Apa Service prin care se acccesează două milioane de euro pentru citire digitalizată a contorilor de consum apă.

În decembrie, directorul general al societăţii, Alexandru Popescup declara că  „Noi avem un parc cu 25.000 de contori, cu o vechime, în medie, mai mare de 7 ani, ori acest proiect este o oportunitate, în primul rând pentru schimbarea contorilor și în al doilea rând, pentru a veni cu contori inteligenți. Existența acestor contori nu va mai implica venirea cititorului la ușa clientului, consumul de apă fiind trasmis prin intermediul rețelei de telefonie mobilă, direct într-un server.”

În cadrul conferinţei de presă comune susţinută la sfârşitul  sătămânii trecute, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a anunţat că deja sunt în desfăşurare licitaţii pentru introducerea  şi conectarea la reţele de apă – canal în mai multe localităţi. Primele pe listă fiind Mârşa, Săbăreni, Cosoba.

Consiliul Judeţean Giurgiu a devenit acţionarul majoritar al operatorului regional de apă şi canal Apa Service SA cumpărând de la muncipalitatea giurgiuveană acţiunile pa care deţinea aceasta în cadrul companiei. În lumea business-ului operaţiunea ar putea fi catalogată, fără rezerve, una de succces. Pentru că în perioada în care se plăteau acţiunile pentru trecerea în […]


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/operatorul-regional-apa-service-sa-a-intrat-in-patrimoniul-consiliului-judetean-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 30 ianuarie 2023 22:06

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.