Oprea: Varianta PSD pentru PNRR – fiecare euro investit, multiplicare cumulativă în 5 ani

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat, marţi, că în varianta propusă de social-democraţi pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă fiecare euro investit ar genera ”o multiplicare cumulativă, în cinci ani, între 2,5 şi 4,3 euro”.

Radu Oprea

„În varianta pe care o propune PSD, fiecare euro investit va genera o multiplicare cumulativă, în cinci ani, între 2,5 şi 4,3 euro. Am putea adăuga o medie de 2 – 2,5 puncte procentuale la creşterea economică anuală în perioada 2022 – 2026, un procent mediu de 0,7 – 0,9% puncte procentuale în PIB la veniturile bugetare. Foarte important, veniturile bugetare trebuie să crească. Numărul mediu de salariaţi ar putea să crească cu 413.000 în perioada 2022 – 2026, am putea mări viteza de convergenţă reală a PIB-ului pe locuitor la paritatea puterii de cumpărare la 85% din media Uniunii Europene şi am putea reduce numărul de persoane aflate în deprivare materială severă cu 2 milioane până la sfârşitul anului 2026 şi reduce cu 35% decalajele de dezvoltare dintre regiunile din România. Acestea ar trebui să fie ţintele pe care ni le propunem având banii europeni împrumutaţi şi cei din granturi şi pe care nu le-am văzut în varianta propusă de Guvern. Nu ştim ce ţinte urmăresc”, a spus Oprea, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, pentru a redresa economia naţională trebuie avuţi în vedere mai mulţi indicatori macro, precum dezechilibrul balanţei comerciale.

„Ca să importăm mai puţin şi să exportăm mai mult, să devenim o economie rezilientă, ar trebui să facem ceva şi acel ceva nu există în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, varianta 4, pe care l-a prezentat ministrul Ghinea. Nu am văzut nimic despre ‘Fabricat în România’, despre sporirea capacităţilor de producţie din România, acelea digitale, acelea verzi, acelea care să corespundă noilor tendinţe din Uniunea Europeană, nu am văzut nimic despre finanţarea investiţiilor mari care să angreneze un număr mare de furnizori locali în economie”, a susţinut Radu Oprea.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.