Orașul care trebuie să plătească despăgubiri pentru că nu se mai bea bere. Suma este una uriașă, locuitorii sunt revoltați

Un oraș din Germania trebuie să plătească despăgubiri pentru că nu se mai bea bere ca odinioară. Nu, nu este o glumă! Suma este una uriașă, iar unii dintre locuitori sunt revoltați. Primăria a explicat care ar putea fi soluția în această situație.

Ce oraș trebuie să plătească despăgubiri pentru că nu se mai bea bere

Este vorba despre orașul german Vellmar din landul Hessa. Acolo, locuitorii au acum de suferit din cauza apetitului pentru bere pe care l-au avut părinții și mai ales bunicii lor. O fabrică cere 260.000 de euro daune din bugetul local, adică din taxele plătite de localnici, bazându-se pe un contract ce a fost semnat în urmă cu câteva decenii.

Mai exact, o veche înțelegere dintre primăria orașului și producătorul de bere garanta o achiziție minimă anuală. În prezent, însă, aceasta nu mai poate fi respectată. Acum, oamenii din zonă fie nu mai consumă alcool de loc, fie preferă să bea vin. “Eu nu beau bere. Prefer un pahar cu vin” și ”Eu nu beau bere deloc”, au spus doi localnici.

Orasul care trebuie sa plateasca despagubiri pentru ca nu se mai bea bere. Suma este una uriasa, locuitorii sunt revoltati
Halbe cu bere

De unde li se trage localnicilor această problemă

La baza problemei se află contracte ce au fost semnate cu pub-urile în anii ’70 – ’80. La acea vreme, oamenii cumpărau în cantități mari băutură. Prin urmare, în urmă cu 50 de ani, localurile au convenit asupra unor achiziții minime de la fabrica de bere din zonă. Însă, în ultimii ani, petrecerile cu mulți invitați au devenit tot mai rare, iar localnicii n-au mai băut cele aproximativ 43.000 lăzi de bere pe an stipulate în contract.

“La acea vreme, pe această bază s-au încheiat contractele cu fabrica de bere Binding. În plus, fabrica a preluat şi unele lucruri, cum ar fi mobilierul din localuri”, a spus Manfred Ludewig, primarul orașului Vellmar.

Ce cred localnicii despre datoria uriașă și ce soluție are primăria

Cu toate acestea, localnicii n-au fost atât de furioși cu privire la datoria față de producătorul de bere. Din contra, unii dintre ei au fost de acord cu solicitarea fabricii. “Este legitim să-și ceară drepturile”, ″În opinia mea, un contract semnat e un act bătut în cuie” și “Nu a existat un bonus atunci când oamenii au băut mai mult. E un caz dificil, după părerea mea”, au spus câțiva oameni din orașul Vellmar.

Primăria orașului Vellmar a transmis că a ajuns la o înțelegere parțială cu fabrica de bere care cere suma colosală de bani. Instituția a explicat că este de acord să achite suma de 42.000 de euro ca să cumpere bere “pentru protocol”. Pe de altă parte, aceasta a adăugat că se fac negocieri pentru suma de 200.000 de euro.

Pe ce loc se află România la producția de bere la nivel european

Potrivit datelor din anul 2019, în ciuda faptului că România nu se numără printre primii cinci mari producători de bere din Uniunea Europeană, țara noastră ocupă un loc important în acest clasament. Concret, a fost a opta țară din blocul comunitar ca nivel de producție, cu 1,73 de miliarde de litri de bere cu alcool.

Astfel, România a fost cu un singur pas în urma cehilor, cunoscuți în Europa Centrală și de Est pentru celebrele sale branduri de bere pragheză. Topul a fost condus detașat de Germania, țara ce deține 23% din producția totală de bere din Uniunea Europeană, cu opt miliarde de litri de bere. Mai multe detalii, AICI!

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.