Papa Francisc, surprins într-un magazin din Roma. Ce cadou a primit la plecare

O ieșire ce ar fi trebuit să rămână privată face acum furori în presa din străinătate. Papa Francisc a fost surprins recent într-un magazin din Roma. Imaginile, filmate de un jurnalist care se afla, din întâmplare, în zonă, îl arată pe Suveranul Pontif într-o ipostază inedită. De ce a ales să părăsească Vaticanul după lăsarea serii și ce cadou a primit la plecare.

Ce magazin din Roma a vizitat Papa Francisc

Oamenii din întreaga lume au ocazia să descopere una dintre pasiunile liderului de la Vatican. Marți seara, la scurt timp după ce a părăsit Vaticanul, Papa Francisc a fost surprins într-un magazin din Roma. Nu este vorba de vreun supermarket, ci de un loc în care se vând discuri și CD-uri. Suveranul Pontif a petrecut mai puțin de zece minute în magazinul din centrul Romei.

„Factorul” la care nu se aștepta nimeni a fost Javier Martinez-Brocal, un jurnalist care se afla în zonă și care a filmat întregul moment. Imaginile au fost publicate imediat pe Twitter: „Azi mergeam pe stradă și m-am întâlnit cu Papa într-un magazin de discuri”, a scris acesta, în descrierea clipului video.

Martinez a declarat pentru Reuters faptul că proprietarul magazinului i-a dezvăluit că s-a împrietenit cu Papa Francisc în urmă cu mai mulţi ani, într-o perioadă în care actualul lider de la Vatican era cardinalul Jorge Mario Bergoglio, arhiepiscop de Buenos Aires.

Suveranul Pontif a petrecut doar câteva minute în magazinul StereoSound, situat în proximitatea Panteonului. Un purtător de cuvânt de la Vatican a spus că Papa Francisc a făcut această deplasare pentru a binecuvânta magazinul, care a fost renovat recent.

Papa Francisc

A primit un cadou special la plecare

Se pare că Papa Francisc vizitează destul de des magazinul, când ajunge la Roma pentru diverse chestiuni religioase, de unde își cumpără discuri şi CD-uri cu muzică clasică.

Proprietarul StereoSound a mai dezvăluit că i-a făcut și un cadou Papei la plecare: un CD cu muzică clasică, însă a refuzat să facă alte declarații. Presa internaţională este la curent cu faptul că Papa Francisc apreciază compoziţiile semnate de Beethoven, Mozart şi Bach, precum şi tangoul din ţara lui natală, Argentina.

În înregistrarea video publicată de Martinez Papa, care a renunțat să folosească automobilul său blindat, poate fi văzut ieșind din magazin și urcând într-un autoturism simplu, un model alb de Fiat 500, cu numere de înmatriculare din Vatican, mai scrie sursa citată de Agerpres.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.