Parc solar ”uriaș” (al doilea ca dimensiune din țară) la Giurgiu. Cine sunt investitorii?

Parc solar ”uriaș” (al doilea ca dimensiune din țară) la Giurgiu. Cine sunt investitorii?

Baboia Solar Plant, companie de proiect deţinută de Enery Element GmbH, a obţinut pe data de 21 iulie avizul tehnic de racordare la reţea pentru un proiect solar de 535 MW în Giurgiu.

La acest moment, cel mai mare parc solar aflat în dezvoltare are o capacitate de 1.000 MW şi este în Arad. Dacă investiţia de 535 MW din Giurgiu se va realiza, aceasta ar presupune fonduri de peste 400 de milioane de euro, fiind al doilea parc solar ca dimensiune aflat acum în dezvoltare în România. Enery Element GmbH este un joint venture stabilit în iunie 2020, format din Enery Development GmbH şi Element Power RE GmbH.

Anul trecut, Enery a preluat un portofoliu de 6 proiecte de energie verde cu o capacitate de 81 MW pe plan local. Principalul finanţator al Enery este Three Seas Initiative Investment Fund (3SIIF), fond în care consultanţii de investiţii sunt britanicii de la Amber Infrastructure. Tot la finalul anului trecut, Enery a precizat însă într-un interviu acordat ZF că ambiţiile legate de România sunt mult mai mari. La acel moment, compania avea în dezvoltare un portofoliu de proiecte de 1.500 MW în energia solară, bugetul pentru dezvoltarea acestuia fiind de circa un miliard de euro.

Ziarul Financiar (https://www.zf.ro/companii/energie/giurgiu-devine-tinta-pentru-al-doilea-cel-mai-mai-mare-parc-solar-22092719?fbclid=IwAR2ZEM2sAewiuF4iOjO_MFPoX3KxP-uF1DQgXprkScZzZM2K1qZJxGDjqVY)

Baboia Solar Plant, companie de proiect deţinută de Enery Element GmbH, a obţinut pe data de 21 iulie avizul tehnic


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/parc-solar-urias-al-doilea-ca-dimensiune-din-tara-la-giurgiu-cine-sunt-investitorii/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 25 august 2023 15:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.