Pastila care ne-ar putea trata de covid-19. Cei de la Pfizer au anunţat că au început testările

O pastilă ne-ar putea trata de COVID-19. Reprezentanții companiei Pfizer au anunțat marți că au început să facă testările pentru acest medicament în Statele Unite ale Americii, urmând ca acesta să poată fi prescris pacienților la primele semne ale bolii și să fie administrat pe cale orală.

Ce pastilă ne-ar putea trata de COVID-19

Potrivit Pfizer, este vorba despre un medicament antiviral ce a demonstrat o eficacitate puternică împotriva coronavirusului în studiile de laborator. Pastila se numește PF-07321332 și este un inhibitor de protează ce împiedică virusul să se replicheze în celule. Conform reprezentanților companiei, inhibitorii de protează au fost folosiți cu succes și împotriva altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C, atât singuri, cât și în combinație cu alte antivirale.

De asemenea, reprezentanții companiei Pfizer au transmis că sunt încrezători în faptul că pot fi făcute medicamente sigure anti-COVID-19 din această clasă de molecule. Motivul este acela că tratamentele comercializate în prezent ce funcționează pe aceleași principii nu au raportat probleme de siguranță.

Pastila care ne-ar putea trata de covid-19. Cei de la Pfizer au anuntat ca au inceput testarile
Pastile scoase dintr-un flacon

Un alt medicament, dezvoltat de Pfizer

Acesta nu este singurul medicament anti-COVID-19 la care lucrează specialiștii din cadrul companiei Pfizer. Aceștia mai testează un antiviral ce ar putea fi administrat intravenos pacienților internați în spitale cu coronavirus.

”Împreună, cele două medicamente au potențialul de a crea o paradigmă de tratament care să completeze vaccinarea în cazurile în care apare boala”, a declarat Mikael Dolsten, directorul medical al Pfizer.

Alte medicamente anti-COVID-19, în proces de dezvoltare

De altfel, Pfizer nu este singura companie care lucrează la tratamente pentru pacienții cu COVID-19. Alte două companii încearcă să dezvolte tratamente cu antivirale cu administrare orală împotriva acestei boli. La unul dintre acestea lucrează specialiștii de la Merck & Co și Ridgeback Bio, iar cel de-al doilea cei de la Roche Holding și Atea Pharmaceuticals.

În prezent, medicamentul Remdesivir produs de Gilead Sciences este singurul aprobat de Statele Unite ale Americii pentru tratarea COVID-19. Autoritățile din SUA au autorizat de urgență medicamentele cu administrarea intravenoasă de la Eli Lilly – bamlanivimab singur și în combinație cu etesevimab și un tratament combinat de la Regeneron.

Valeriu Gheorghiță, anunț despre vaccinarea în România, de la 1 aprilie

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID-19 în România, a anunțat că începând cu data de 1 aprilie tipul de vaccin disponibil în fiecare centru de vaccinare din țară va fi afișat pe platforma vaccinare-covid.gov.ro. Mai mult, va fi estimat și timpul de așteptare, deși acesta va putea varia în funcție de capacitatea de imunizare și de tipul persoanelor înscrise – din etapa a II-a sau etapa a III-a.

”Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platformă va avea afișat tipul de vaccin. Orice persoană va ști de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel centru. Un al doilea element important este legat de estimarea timpului de așteptare pentru orice persoană care se înscrie pe lista de așteptare. Acest timp poate să varieze față de estimarea inițială în funcție de capacitatea de vaccinare și de tipul persoanelor înscrise. De exemplu, dacă sunt multe persoane înscrise din etapa a II-a, timpul de așteptare pentru o persoană din etapa III-a poate să fie mai lung, chiar dacă se numără printre primele persoane din această categorie”, a declarat medicul.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.