Patru zile de controale, amenzi de circa 80.000 de lei în zona Mihăilești

Patru zile de controale, amenzi de circa 80.000 de lei în zona Mihăilești

În perioada 25-28 octombrie a.c., polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, urmărindu-se în special transportul public de marfă, pe D.N.6, în zona orașului Mihăilești, județul Giurgiu.

Astfel, au fost organizate filtre rutiere, în puncte de interes, fiind verificate aproximativ 200 de autovehicule și legitimate peste 230 de persoane.

În urma nergulilor constatate, în cele 4 zile, au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 79.030 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale, dintre care 62 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 9 pentru nerespectarea prevederilor H.G 69/2012 și 7 pentru încălcarea prevederilor O.G. nr.  37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Astfel, 16 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru lipsa avizului de însoțire a mărfii, nerespectarea timpilor de condus/odihnă și pentru depășirea masei totale maxime admise.

De asemenea, polițiștii au reținut 3 permise de conducere ( pentru alcoolemie) și au retras 6 certificate de înmatriculare (pentru lipsa inspecției tehnice periodice și a asigurării obligatorii).

Polițiștii rutieri au verificat legalitatea tipului de transport, deținerea și verificarea documentelor necesare efectuării transportului de marfă, respectarea capacității autovehiculului, totodată au fost verificate documentele conducătorilor auto, aceștia fiind testați alcoolscop cu aparatele etilotest din dotare.

Astfel de acțiuni ale polițiștilor rutieri vor continua și în perioada următoare!

IPJ GIURGIU

În perioada 25-28 octombrie a.c., polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, urmărindu-se


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/patru-zile-de-controale-amenzi-de-circa-80-000-de-lei-in-zona-mihailesti/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 29 octombrie 2023 14:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.