Pensionările și suplimentarea funcțiilor – principalele cauze ale creșterii deficitului de personal la Inspectoratul de Jandarmi Giurgiu
Deficitul de personal la nivelul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Giurgiu a crescut de la începutul acestui an cu peste două procente, de la 16,87% la 19,35%, ca urmare a suplimentării funcţiilor de ordine publică, a declarat, miercuri, şeful instituţiei, colonel Andrei Diaconescu.
„Pentru îndeplinirea în condiţii optime a misiunilor încredinţate jandarmeriei în cursul acestui an, au fost demarate proceduri de ocupare prin concurs pentru funcţiile de execuţie vacante de ofiţeri, subofiţeri şi personal contractual, precum şi sesiuni de selecţie a candidaţilor în vederea participării la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ pe locurile destinate formării iniţiale a cadrelor militare ale Jandarmeriei Române.
Deficitul de personal determinat de trecerea în rezervă a personalului sau mutarea cadrelor militare în alte structuri ale MAI reprezintă o problemă reală, instituţională, care, atunci când îmbracă forme negative accentuate, poate reprezenta un indicator important în capacitatea scăzută în ceea ce priveşte gestionarea tuturor activităţilor ce revin în competenţa noastră, cu impact semnificativ asupra obiectivelor pe care noi le avem stabilite şi asumate.
Astfel, la nivelul IJJ Giurgiu deficitul de personal la data de 1 ianuarie 2024 a fost de 16,87%, iar în prezent deficitul a crescut la 19,35% având în vedere suplimentarea funcţiilor prevăzute în statutul de organizare al unităţii, indicatori pe zona de ordine publică”, a declarat colonel Andrei Diaconescu într-o conferinţă de presă.
El spune că, în scopul diminuării acestui deficit, IJJ Giurgiu recrutează personal prin încadrarea directă sau rechemarea în activitate, iar o altă modalitate de recrutare a personalului este reprezentată de trecerea maiştrilor militari şi subofiţerilor în corpul ofiţerilor.
„IJJ Giurgiu îşi doreşte să reducă semnificativ deficitul de personal şi să asigure resursele umane necesare îndeplinirii responsabilităţilor pe care le avem cu privire la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi asigurarea climatului de legalitate. În acest sens, reliefez faptul că resursa umană este cea mai importantă resursă pe care noi o avem”, a mai afirmat Diaconescu.
Potrivit acestuia, IJJ Giurgiu are resursă umană calificată, iar personalul unităţii este tânăr, pentru că în anul 2022 au fost foarte multe treceri în rezervă, ajungându-se atunci la un deficit de personal de aproape 40%.
„La momentul acesta, zona de ordine publică este specialitatea unităţii noastre care este cea mai descoperită, dar vor mai veni indicatori şi din cei care vor termina şcolile de subofiţeri anul acesta”, a completat colonel Andrei Diaconescu. (www.agerpres.ro)
Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/pensionarile-si-suplimentarea-functiilor-principalele-cauze-ale-cresterii-deficitului-de-personal-la-inspectoratul-de-jandarmi-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 30 octombrie 2024 17:31