Percheziții în Giurgiu și București; patru traficanți de heroină au fost arestați

Percheziții în Giurgiu și București; patru traficanți de heroină au fost arestați

Patru persoane au fost reţinute pentru trafic de droguri şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe psihoactive, fiind cercetate pentru că ar fi procurat, deţinut şi vândut diferite cantităţi de heroină şi alpha PHiP către consumatori din municipiul Giurgiu şi localităţi din proximitate iar una dintre ele ar fi pus la dispoziţie o locuinţă pentru consumul de droguri.

‘Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au documentat activitatea infracţională a 4 persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În sarcina uneia dintre persoane s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe, pentru consumul ilicit de droguri. Din actele de urmărire penală efectuate a reieşit faptul că, în perioada iulie 2023 – mai 2024, la diferite intervale de timp, dar în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, persoanele cercetate ar fi procurat, deţinut şi vândut diferite cantităţi de heroină (drog de mare risc) şi alpha PHiP (substanţă psihoactivă) către consumatori din municipiul Giurgiu şi localităţi din proximitate’, se arată într-un comunicat de presă emis joi de IPJ Giurgiu.

De asemenea, cercetările efectuate au stabilit că, în perioada martie – mai 2024, una dintre persoanele cercetate ar fi pus la dispoziţie locuinţa sa, din municipiul Giurgiu, în vederea consumului ilicit de droguri de mare risc şi substanţe psihoactive.

În urma percheziţiilor domiciliare, efectuate în judeţul Giurgiu şi municipiul Bucureşti, au fost descoperite şi ridicate mai multe plicuri autosigilante cu substanţă sau urme de substanţă pulverulentă, comprimate, un cântar electronic de precizie, dispozitive de prizare şi obiecte metalice cu conţinut şi urme de substanţă, seringi, precum şi alte mijloace de probă.

Totodată, pe parcursul administrării probatoriului au fost descoperite şi indisponibilizate diferite cantităţi de droguri de mare risc (heroină) şi substanţă psihoactivă.

La data de 27 iunie 2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea celor patru persoane, pentru 24 de ore.

Joi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. (www.agerpres.ro)

Patru persoane au fost reţinute pentru trafic de droguri şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe psihoactive, fiind cercetate pentru că


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/perchezitii-in-giurgiu-si-bucuresti-patru-traficanti-de-heroina-au-fost-arestati/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 28 iunie 2024 15:33

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.