Percheziţii în Prahova într-un dosar privind „vaccinarea la chiuvetă”. Certificatele de vaccinare false aveau un preţ în funcţie de aspectul fizic al solicitantului

UPDATE

: Peste 80 de persoane din localităţile Sinaia, Buşteni şi Valea Călugărească, dar şi din alte comune din judeţ, au dat bani ca să obţină certificate false de vaccinare anti COVID. Potrivit anchetatorilor, oamenii au fost racolaţi de o reţea de asistenţi şi medici de familie din Prahova care au dezvoltat doar în câteva săptămâni un sistem complex prin care ofereau contra cost, evident, certificatul de vaccinat oamenilor care aveau nevoie urgentă de un astfel de act, conform Adevărul.

Surse judiciare au precizat că, pentru a obţine un certificat fals de vaccinare COVID, oamenii plăteau între 300 şi 1.000 de lei. Preţul varia în funcţie de aspectul fizic al solicitantului, dar şi de modalitatea de fentare a sistemului.

Medicii şi asistenţii implicaţi în această reţea foloseau trei căi: certificatul de vaccinare era obţinut prin neprezentarea la centrul de vaccinare, iar în acest caz, taxa era mai mare, apoi, în alte situaţii, solicitantul era injectat cu ser fiziologic, iar serul vaccinului era aruncat la chiuvetă, iar cea de-a treia modalitate şi cea mai des folosită era doar o mimare a actului de vaccinare, omul pur şi simplu se aşeza pe scaun, iar asistenta se prefăcea că injectează substanţa, notează sursa citată.

Comerţ cu certificate de vaccinare false după apariţia restricţiilor. Potrivit unor surse judiciare, descinderile au avut loc atât în localităţi din zona rurală, cât şi în unele oraşe, activitatea infracţională documentată de anchetatori derulându-se începând cu luna iunie a acestui an.

În urma percheziţiilor vor fi aduse la audieri aproximativ 40 de persoane, au precizat sursele menţionate.

Ancheta în acest caz a început în vara a acestui an, au declarat surse judiciare, după ce, în primă fază, a existat suspiciunea că asistenţi medicali au eliberat certificate false de vaccinare COVID într-un centru de vaccinare din zona comunei Ciorani, scrie Agerpres.

Ancheta a scos la iveală indicii conform cărora astfel de practici ar fi fost aplicate şi în alte centre de vaccinare din judeţ.

Citeşte şi: Anunţ inedit de angajare în magistratură: „Caut procurori, exclus alcoolici”

Joi, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova fac percheziţii la mai multe adrese, zeci de suspecţi şi martori în dosar urmând a fi duşi la audieri.

Conform ultimelor informaţii, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au început deja să fie aduse persoanele suspecte în cauză. Se pare că este vizat inclusiv un medic de familie.

Perchezițiile au avut loc la mai multe Cabinete Medicale Individuale implicate în campanie de vaccinare anti COVID.

Citeşte şi: Şpaga luată de un medic, scoasă la vânzare de judecători. Caz incredibil în Neamţ

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.