Persoane retinute pentru comiterea mai multor infracțiuni

Persoane retinute pentru comiterea mai multor infracțiuni

La data de 21 noiembrie 2023, ora 06.15, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că i-ar fi fost sustrași 150 de litri de motorină, din rezervorul unui camion, situat pe strada Spiridon, din localitatea Moșteni, comuna Ulmi, județul Giurgiu.

În temeiul sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă, iar, din primele cercetări, a reieșit faptul că, în noaptea de 20 spre 21 noiembrie 2023, în intervalul orar 20.00-06.00, persoane necunoscute ar fi sustras 150 de litri de motorină, din rezervorul camionului.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate, a reieșit faptul că autoturismul utilizat la comiterea faptei aparține unei societăți comerciale, iar în perioada 1-23 noiembrie 2023, acesta s-ar fi aflat în posesia unui bărbat, de 25 de ani, din municipiul București.

De asemenea, din cercetări, a reieșit faptul că, în perioadele 30 noiembrie – 16 decembrie 2023, respectiv 27 decembrie 2023 – 9 ianuarie 2024, bărbatul în cauză, ar fi determinat o tânără, de 20 de ani, din județul Călărași, să practice acte sexuale, în scopul obținerii de foloase patrimoniale.

Totodată, în luna decembrie 2023, folosind același autoturism utilizat la comiterea furtului, bărbatul ar fi transportat-o pe tânără, în scopul practicării de servicii sexuale, la locuința unui bărbat, de 48 de ani, din municipiul București, de unde aceasta ar fi sustras 4 carduri bancare, ce conțineau cumulat 50.000 de dolari, 3 inele confecționate din aur, cu pietre prețioase, un ceas în valoare de 400 de euro și o bancnotă de 500 de euro.

Ulterior, femeia ar fi constrâns persoana vătămată să îi divulge codurile PIN ale celor două carduri bancare și să îi ofere mai multe sume de bani, precum și o locuință în municipiul București, pentru a-i înapoia bunurile sustrase.

La data de 11 ianuarie 2024, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, polițiștii au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în județele Ilfov și Argeș și în municipiul București, la adresele frecventate de cele două persoane cercetate pentru furt calificat, proxenetism și șantaj.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o parte dintre bunurile sustrase, fiind indisponibilizat și autoturismul folosit la comiterea faptelor.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, cele două persoane cercetate au fost reținute, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 12 ianuarie, să fie prezentate instanței de judecată, cu propuneri procedurale.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

La acțiuni au participat polițiști ai serviciilor pentru acțiuni speciale Giurgiu și Ilfov, Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și cei ai Formațiunii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Orașului Bolintin-Vale.

La data de 21 noiembrie 2023, ora 06.15, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/persoane-retinute-pentru-comiterea-mai-multor-infractiuni/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 12 ianuarie 2024 16:28

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.