Peste 21 de tone de deșeuri second -hand, oprite în PTF Giurgiu

Peste 21 de tone de deșeuri second -hand, oprite în PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unor mijloace de transport, nereguli privind transferul a peste 21 de tone de deşeuri (haine și încălțăminte second hand).

În data de 21.01.2024, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pe sensul de intrare în țară doi cetățeni bulgari, în vârstă de 50, respectiv 62 de ani, la volanul unor mijloace de transport, încărcate cu încălțăminte și haine second hand din Bulgaria pentru România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, politistii  au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului și ai Gărzii Naționale de Mediu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijloacele de transport se afla  cantitatea totală de 21.401 kilograme deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Pentru  că deseurile  nu îndeplineau condițiile de intrare în țară,  autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României.

În intervalul 01.01.2023-24.12.2023, comisarii Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Giurgiu au efectuat controlul transferului, importului, exportului și tranzitului de deșeuri, în punctul de trecere a frontierei Giurgiu, pentru 2948 transporturi. Pentru 34 transporturi de deșeuri a fost interzisă trecerea frontierei de stat a României.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unor mijloace de transport, nereguli privind transferul a peste 21…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/peste-21-de-tone-de-deseuri-second-hand-oprite-in-ptf-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 23 ianuarie 2024 20:28

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.