PNL domină autoritar eşicherul giurgiuvean al politicii

PNL domină autoritar eşicherul giurgiuvean al politicii

Din start trebuie să spun că am considerat şi consider migraţia primarilor de la un partid la altul imorală. Iar atunci când se produce în interiorul mandatului cu dispensă guvernamentală acest lucru este şi ilegal aşa cum a constatat şi Curtea Constituţională în mandatul Ponta.

Fără a avea pretenţia de vreo Mama Omida prin politica românească am anticipat încă din august 2022 că istoria se va repeta (https://obiectivgiurgiu.ro/anul-electoral-2024-va-sta-intre-prostie-si-netrebnicie/ ). Nu era greu de anticipat cu un PSD care are sindromul scorpionului din povestea cu lacul şi cu broasca.

În perspectiva alegerilor parlamentare din iarnă, PSD a furat iar starul, iar prin ţară nu mai cumpără primari la bucată ci îi ia vrac.

La Giurgiu lucrurile au ieşit din tipar şi primarii PSD înnoată împotriva curentului şi migrează spre PNL.

Cum s-a ajuns aici? Să zicem că în primul rând PNL Giurgiu are o echipă foarte bună de conducere. În pofida faptului că preşedintele Dan Motreanu lucrează la Bruxelles, organizaţia a rămas acasă, cu acceptul său, cu o conducere experimentată şi este condusă de facto de Toma Petcu (secondat bine de Andrei Alexandru) despre care se poate spune că este ajuns la deplină maturitate politică.

Aşa se face că liberalii nu numai că au reuşit să-şi conserve cele 37 de mandate obţinute la alegerile din 2020, ba chiar să îşi mărească echipa la 41-42 de primari în funcţie.

Iar aici, induscutabil este vorba de meritele lui Toma Petcu şi Andrei Alexandru, la care s-a raliat şi preşedintele CJ, Dumitru Beianu. Nu au pierdut nici o clipă legătura cu primarii din teritoriu şi i-au sprijinit concret în toate proiectele importante.

Mutarea care s-ar putea să fie decisivă în câştigarea alegerilor locale a venit, calculat, la momentul oportun, din partea lui Toma Petcu. Odată cu intrarea acestuia în competiţia pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Primarii în funcţie, dar şi cei nehotărâţi au primit astfel un semnal că proiectele lor încă nefinalizate nu vor fi puse în pericol de o schimbare a coloraturii politice la conducerea Consiliului Judeţean, mai ales că multe proiecte se derulează sau urmează să se deruleze în parteneriat cu CJ Giurgiu. Mai mult, au simţit că nu se bazează pe un singur om ci pe o echipă, pe conştiinciozitatea şi seriozitatea acesteia.

De partea cealaltă, PSD Giurgiu a lăsat impresia unui partid de  singur lider în persoana lui Marian Mina. Iar a doua persoană ca vizibiltate, Robert Cazanciuc, a părut că vine la Giurgiu doar pe la  evenimente festive. Aşa cum se prezintă lucrurile acum, pare-se că la Giurgiu social-democraţii au mizat exclusiv pe procentajul naţional al PSD la nivel naţional şi pe prezenţa la vârful guvernului a unui social-democrat omnipotent în persoana lui Marcel Ciolacu.

Ioan Mănăilă

Din start trebuie să spun că am considerat şi consider migraţia primarilor de la un partid la altul imorală. Iar atunci când se produce în interiorul mandatului cu dispensă guvernamentală acest lucru este şi ilegal aşa cum a constatat şi Curtea Constituţională în mandatul Ponta. Fără a avea pretenţia de vreo Mama Omida prin politica […]


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/pnl-domina-autoritar-esicherul-giurgiuvean-al-politicii/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 3 aprilie 2024 18:09

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.