Podul Prieteniei, din nou în reparații

Podul Prieteniei, din nou în reparații

Noi restricții pentru traficul de pe Podul „Prieteniei” Giurgiu-Ruse. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenționează să efectueze lucrări de reparații la rosturile de dilatație de pe partea mobilă a podului. Conform unui contract licitat luni, 11 martie, se estimează că lucrările vor dura trei luni.

Reparațiile rosturilor de dilatație se fac pe jumătatea din administrarea României, segment pe care s-au făcut reparații capitale (reabilitare) în 2015 și 2016.Pe jumătatea bulgară, până la sfârșitul lunii se fac lucrări tot la rosturile de dilatație, iar anul acesta ar urma să înceapă și lucrările majore. Conform  presei de la Sofia,  întârzierea lucrărilor este cauzată de  lipsa supervizorului.

Durata totală a contractului CNAIR cu o valoare de 1,7 milioane lei este de 8 luni, din care o lună pentru obținerea avizelor de la Poliția Rutieră pentru restricționarea circulației și 3 luni pentru lucrări efective.

Podul Giurgiu-Ruse, inaugurat pe data de 20 iunie 1954  are o lungime totală de 2223 metri, 37 de deschidere și o parte mobilă (care se ridică/escamotabilă) cu o lungime de 86 metri.

 

Noi restricții pentru traficul de pe Podul „Prieteniei” Giurgiu-Ruse. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenționează să efectueze lucrări de reparații la rosturile de dilatație de pe partea…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/podul-prieteniei-din-nou-in-reparatii-2/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 13 martie 2024 20:25

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.