Poliţia descinde la un centru de vaccinare din Sectorul 2. Suspiciuni de eliberare de certificate false, 168 de suspecţi vor fi audiaţi

Poliţia Capitalei precizează că au fost făcute cinci percheziţii imobiliare şi că urmează să fie audiaţi 168 de suspecţi şi 10 martori, iar centrul urmează a fi închis temporar, până când întreg personalul va fi înlocuit.

”Astăzi, 28.10.2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 5 de mandate de percheziţie domiciliară, pe raza Municipiului Bucureşti , într-un dosar in care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals informatic. Totodată , sunt puse in executare şi  168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecţi, precum şi alte 10 pe numele unor martori, ce urmează a fi audiaţi”, a anunţat Poliţia Capitalei printr-un comunicat.

În luna august 2021, poliţişti din cadrul Politiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice  au demarat cercetări cu privire la activitatea mai multor funcţionari publici, detaşaţi la un centru de vaccinare din sectorul 2, care ar fi  modificat fără drept date informatice implementate în evidenţa persoanelor vaccinate,  rezultând astfel date ce nu ar  corespunde adevărului, respectiv ar fi  fost înlocuite datele persoanelor vaccinate impotriva Covid 19, cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obţinerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea.

[embedded content]

Radu Mihaiu, primar Sectorul 2: „Voi dispune schimbarea în integralitate a personalului din această locație”

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

„Începând de azi centrul de vaccinare Neghiniță se închide temporar. Deși în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forțați să întrerupem activitatea pentru o perioadă. Parchetul, împreună cu Poliția, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la fața locului.

Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autoritățile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat.

Voi dispune schimbarea în integralitate a personalului din această locație. Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă. Iar în cel mai scurt timp vom reporni activitatea în centrul Neghiniță. Fiindcă e mare nevoie de imunizare în aceste zile.

Toate persoanele programate aici le vom redirecționa către celelalte centre de vaccinare. La Cora Pantelimon am suplimentat cu un nou flux. La Piața Obor vom porni zilele acestea încă două fluxuri. Și suntem în fază avansată pentru deschiderea unui nou centru la Mega Mall.”, a scris primarul Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook joi dimineaţă.

Citeşte şi: Florin Cîţu este citat prin agent procedural de Tribunalul Bucureşti atât la Guvern cât şi la sediul PNL din Modrogan

SURSĂ ARTICOL

Sursa: reflectoruldesud.ro/
Articol sursa: Poliţia descinde la un centru de vaccinare din Sectorul 2. Suspiciuni de eliberare de certificate false, 168 de suspecţi vor fi audiaţi

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.