Poliția Română oferă Cursuri e-learning, GRATUITE, de securitate digitală, pentru copii și adulți!

Poliția Română oferă Cursuri e-learning, GRATUITE, de securitate digitală, pentru copii și adulți!

 Poliția Română, prin structurile de prevenire a criminalității, derulează la nivel național în perioada 14 martie – 21 iunie 2024, o campanie de conștientizare intitulată Protecție prin educație – Securitate digitală, din cadrul proiectului Siguranța Online.

Campania se adresează atât copiilor (segmentul de vârstă 10-14 ani), dar și adulților (cadre didactice, părinți, alte persoane) pentru o mai bună informare în privința securității cibernetice și creșterea gradului de pregătire, pentru evitarea principalelor amenințări din mediul online și gestionarea adecvată a riscurilor la utilizarea internetului.

Prin intermediul acestei campanii, sunt puse la dispoziție 6 cursuri e-learning disponibile gratuit pentru copii și adulți, care pot fi accesate pe durata derulării campaniei, prin formularul de înscriere disponibil la link-ul: https://formare.elearning.ro/login, dar și de pe site-ul proiectului Siguranța Online –www.sigurantaonline.ro.

Lumea virtuală este parte importantă din viața noastră, dar poate fi și o capcană, motiv pentru care polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu vă recomandă:

– nu vă transformați conturile de pe rețelele de socializare în surse de informații pentru infractori;

– folosiți setări de confidențialitate, astfel încât acestea să fie inaccesibile pentru persoane necunoscute;

– fiți atenți la datele și fotografiile pe care le postați;

– evitați prieteniile cu persoane pe care nu le cunoașteți în realitate și nu dezvăluiți date despre dumneavoastră celor pe care îi cunoașteți doar în mediul online;

–  atunci când plecați pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu faceți acest lucru public pe internet.

(Jurnal)

Sursa:IPJ Giurgiu

 

Articolul Poliția Română oferă Cursuri e-learning, GRATUITE, de securitate digitală, pentru copii și adulți! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

 Poliția Română, prin structurile de prevenire a criminalității, derulează la nivel național în perioada 14 martie – 21 iunie 2024, o campanie de conștientizare intitulată Protecție prin educație – Securitate digitală, din cadrul proiectului Siguranța Online. Campania se adresează atât copiilor (segmentul de vârstă 10-14 ani), dar și adulților (cadre didactice, părinți, alte persoane) pentru o mai […]

Articolul Poliția Română oferă Cursuri e-learning, GRATUITE, de securitate digitală, pentru copii și adulți! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/politia-romana-ofera-cursuri-e-learning-gratuite-de-securitate-digitala-pentru-copii-si-adulti/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 1 aprilie 2024 13:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.