Polițiștii de la Rutier – acțiune de prevenție pe DN5, înainte de ninsoare

Poliţiştii rutieri au desfăşurat, la data de 19 ianuarie a.c., în intervalul orar 15.00-22.00 pe D.N.5, în localitatea Daia, cât și în municipiul Giurgiu, o acțiune în vederea reducerii riscului rutieri -anunță IPJ Giurgiu

Pentru neregulile constatate, polițiștii giurgiuveni au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.145 de lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 18 sancțiuni au fost aplicate participanților la trafic care nu au purtat centura de siguranță, 36 pentru depășirea limitei legale de viteză și 24 pentru lipsa documentelor și alte abateri.

De asemenea, au reținut 12 permise de conducere (conducere sub influența alcoolului, depășirea limitei legale de viteză) și au retras 6 certificate de înmatriculare (pentru ITP expirat, defecțiuni tehnice).

Totodată, în perioada de referință, polițiștii au legitimat 185 de persoane, au verificat 162 autovehicule și au efectuat 30 de testări cu aparatul etilotest și 5 cu aparatul drugtest.

Polițiștii au constatat în flagrant delict o infracțiune la regimul rutier:

La data de 19 ianuarie a.c., pe D.N. 5, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat, de 51 de ani, cetățean bulgar, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.