Pompierii giurgiuveni s-au luptat o noapte întreagă să salveze Pădurea Comana

Pompierii giurgiuveni s-au luptat o noapte întreagă să salveze Pădurea Comana

Icendiul din Delta Neajlovului, declanşat ieri seara, a fost stins după aproximativ 11 ore. În tot acest timp, pompierii au depus eforturi pentru a proteja din calea flăcărilor pădurea, lanurile de porumb și de floarea soarelui. Și au reușit!

În locurile în care nu s-a putut realiza accesul cu autospecialele, aceștia au folosit atomizoare, vermorele și lopeți pentru a stinge flăcările.

Au ars păpuriș, trestie și lăstariș, pe o suprafață de circa 40 ha. Întreaga zonă afectată a fost monitorizată până în această dimineață, în jurul orei trei și jumătate.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

Icendiul din Delta Neajlovului, declanşat ieri seara, a fost stins după aproximativ 11 ore. În tot acest timp, pompierii au depus eforturi pentru a proteja din calea flăcărilor pădurea, lanurile de porumb și de floarea soarelui. Și au reușit! În locurile în care nu s-a putut realiza accesul cu autospecialele, aceștia au folosit atomizoare, vermorele […]


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/pompierii-giurgiuveni-s-au-luptat-o-noapte-intreaga-sa-salveze-padurea-comana/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 14 august 2023 22:07

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.