Premierul liberal Cîțu vrea o masă rotundă cu specialiștii PSD

Premierul Florin Cîțu anunță că este dispus să participe la o masă rotundă cu specialiștii PSD din sănătate, dar nu înțelege de ce social – democrații transmit mesaje confuze.

Într-o conferință de presă susținută luni dimineață, primul ministru a spus că nu pricepe criticile din parte principalului partid de opoziție. În urmă cu câteva luni, acesta critica guvernul că a adoptat măsuri prea relaxate împotriva pandemiei, în vreme ce în prezent nu este de acord cu impunerea noilor restricții.

„Sunt pregătit să ascult și opinia specialiștilor din PSD. Specialiști nu au culoare politică, lupta pentru sănătatea românilor nu are culoare politică dar, decât să dăm mesaje confuze, acum e momentul să stăm toți la masă, specialiștii, și să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru sănătatea românilor”, a spus Cîțu.

Acesta a susținut că, în România, măsurile sunt luate în funcție de gradul de incidență.

„Am luat aceste măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului și pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare”, a mai spus Cîțu.

Conform acestuia, în luna aprilie România va beneficia de un plus de 4,5 milioane doze de vaccin, iar capacitatea de a vaccinare va crește la o sută de mii de persoane zilnic.

Față de planul inițial, dacă se păstrează noul calendar al vaccinurilor, se va putea atinge pragul de zece milioane de români vaccinați în luna august în loc de luna septembrie.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.