Președintele CJ, Dumitru Beianu, despre investițiile majore din județul Giurgiu

Președintele CJ, Dumitru Beianu, despre investițiile majore din județul Giurgiu

Într-o recentă postare pe pagina sa oficială, președintele Consiliului Județean trece în revistă, pe scurt. cele mai importante proiecte din  județ:

,,În județul Giurgiu, avem norocul să bifăm foarte multe investiții de nivel național, cu valoare foarte mare si care vor putea să contribuie la dezvoltarea județului în anii următori.

Ați auzit foarte recent despre luări de poziție ale miniştrilor de Transporturi din cele două țări, România şi Bulgaria, pentru construirea unui nou pod la Giurgiu, peste Dunăre. Şi comisarul european, Adina Vălean a confirmat că există finanțare europeană pentru acest proiect.

Vorbim de finalizarea anului viitor al podului de cale ferată şi refacerea traseului pe un alt culoar european, o cale ferată între Bucureşti şi Giurgiu, ce va avea continuitate până în Asia Mică. Electrificarea căii ferate Bucureşti-Giurgiu, se află în acest moment în fază de studiu de fezabilitate.

Autostrada Bucureşti-Alexandria care traversează pe la jumătate județul Giurgiu, se lucrează şi aici la studiul de fezabilitate.

Un alt culoar european de transport, de data aceasta fluvial, proiectul european Fast Danube, pe care îl gestionează o companie națională, dar manager de proiect este un giurgiuvean, Romeo Soare, proiect aflat în implementare. Un culoar european disputat foarte mult, în final, s-a convenit că reprezintă o ocazie atât pentru România cât şi pentru Bulgaria, să dezvolte această categorie de transport, în vederea beneficiului economic al ambelor țări şi nu numai economic.

De asemenea, se lucrează la studiul de fezabilitate pentru finalizarea canalului Bucureşti-Dunăre, un proiect major, cu finanțare europeană şi cu beneficii foarte mari pentru județul Giurgiu.

Putem vorbi şi de semnarea contractului pentru finanțarea canalului de irigatii Giurgiu-Răzmireşti, un canal de irigații foarte mare, care va trebui continuat cu alte proiecte care să ajute să fie utilizat eficient.

Demarăm acum, un proiect care sper să ridice județul Giurgiu aşa cum îşi doresc toți locuitorii şi care să ajute la dezvoltarea județului cum am promis şi cum cred eu, că este normal să se întâmple în fiecare casă din acest județ.

Mi-am promis mie, că voi contribui la implementarea de proiecte de peste 1 miliard de euro, în județul Giurgiu şi mulțumesc tuturor colegilor din Consiliul Județean pentru contribuție. Este o muncă de echipă în administrație şi există foarte multe persoane care trudesc pentru fiecare dintre ele

Mi-aş dori foarte mult ca să putem demara şi proiectul campusului regional. Învățământul profesional este extrem de necesar pentru a dezvolta un județ. Toți oamenii de afaceri, indiferent de dimensiunea activităților pe care le derulează, au pus în județul Giurgiu două condiții: lipsa infrastructurii de mare nivel şi învățământ profesional, forță de muncă bine calificată. Pentru primul set de condiții am adus argumente ca să demonstrăm că suntem pe drumul cel bun. Dacă vom putea să convingem toți factorii implicați că avem nevoie de acest campus, să lăsăm demagogia şi să ne gândim la viitorul copiilor din județul Giurgiu, cred că vom avea un viitor bun, noi şi toți cei care îl merită şi şi-l doresc.”

 

Într-o recentă postare pe pagina sa oficială, președintele Consiliului Județean trece în revistă, pe scurt. cele mai importante proiecte din 


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/presedintele-cj-dumitru-beianu-despre-investitiile-majore-din-judetul-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 1 octombrie 2023 22:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.