Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Medicamentele trebuie să fie mai disponibile, mai accesibile și mai abordabile ca preț!

Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Medicamentele trebuie să fie mai disponibile, mai accesibile și mai abordabile ca preț!

medicamente

Comisia Europeană propune o reformă în domeniul farmaceutic.
Comisia Europeană vrea să creeze o piață unică a medicamentelor, prin intermediul căreia toți pacienții din întreaga Uniune Europeană să aibă acces în timp util și în mod echitabil la medicamente sigure.
Comisia vrea să se asigure de faptul că medicamentele pot fi întotdeauna furnizate pacienților, indiferent de locul în care locuiesc în UE. În prezent medicamentele autorizate în UE nu ajung încă suficient de repede la pacienți și nu sunt accesibile în mod egal în toate statele membre.
Propunerea vizează un acces mai bun la medicamente inovatoare și la prețuri abordabile pentru pacienți și pentru sistemele naționale de sănătate.
Au fost identificate soluții pentru prevenirea penuriei de medicamente și asigurarea securității aprovizionării. Va fi stabilită, la nivelul UE, o listă a medicamentelor esențiale, iar vulnerabilitățile lanțului de aprovizionare cu aceste medicamente vor fi evaluate, cu recomandări specifice privind măsurile care trebuie luate de întreprinderi și de alte părți interesate din lanțul de aprovizionare. Comisia poate adopta măsuri obligatorii din punct de vedere juridic pentru a consolida securitatea aprovizionării cu medicamente esențiale specifice.
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) va oferi un sprijin științific și de reglementare timpuriu și mai bun dezvoltatorilor de medicamente promițătoare pentru a facilita aprobarea rapidă și pentru a ajuta IMM-urile și dezvoltatorii non-profit.
Urmează ca propunerile legislative să fie transmise Parlamentului European și Consiliului.

Comisia Europeană propune o reformă în domeniul farmaceutic. Comisia Europeană vrea să creeze o piață unică a medicamentelor, prin intermediul căreia toți pacienții din întreaga Uniune Europeană să aibă acces în timp util și în mod echitabil la medicamente sigure. Comisia vrea să se asigure de faptul că medicamentele pot fi întotdeauna furnizate pacienților, indiferent […]


Autorul articolului Editor
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: http://giurgiupesurse.ro/presedintele-pnl-giurgiu-europarlamentarul-dan-motreanu-medicamentele-trebuie-sa-fie-mai-disponibile-mai-accesibile-si-mai-abordabile-ca-pret/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiupesurse.ro/feed/
Titlu original Giurgiu Pe Surse – actualitate giurgiu, administratie giurgiu, stiri politice, social economic, editoriale giurgiu, dezvaluiri, soc, cancan, stiri locale
Data originala articol 27 aprilie 2023 20:06

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.