Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, cere sancţiuni urgente pentru furnizorii ori distribuitorii de electricitate şi gaz care nu respectă legea

Electrica Furnizare recunoaşte, oficial, că NU a aplicat plafonarea şi compensarea prevăzute de lege şi promite remedierea situaţiei. Acest lucru demonstrează o dată în plus că propunerea PSD de ajustare a legislaţiei este justificată iar modificările trebuie făcute urgent.
Alături de măsurile menite să sprijine şi să protejeze populația, dar și companiile, cerem sancţiuni usturătoare pentru cei care nu o respectă: furnizori ori distribuitori de electricitate sau gaz.
În viziunea noastră, consumatorii vulnerabili, respectiv persoanele cu venituri/pensii mici, ar trebui să primească un voucher lunar. Contravaloarea acestuia va compensa cât mai mult din majorarea facturii. Consider că aceasta ar fi cea mai eficientă modalitate de sprijin, iar românii ar ști clar cât primesc de la stat și cu cât ar mai trebui să contribuie pentru plata energiei consumate.
Dacă voucherul să însemne bani sau cantitate de energie (număr de kwh/lună), dacă să fie digital sau printat, cine să fie îndreptățit să-l primească, de unde vin banii etc. – toate acestea vor fi discutate și stabilite de specialiști, imediat ce principiul/mecanismul este agreat politic la nivelul coaliției de guvernare.
https://www.g4media.ro/electrica-furnizare-transmite-ca…

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.