Președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, a transmis un UPDATE la situația incineratorului, în ședința Consiliului local Giurgiu!

Președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, a transmis un UPDATE la situația incineratorului, în ședința Consiliului local Giurgiu!

Președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru a transmis un UPDATE la situația incineratorului  ce se intenționează a fi realizat în Municipiu,  în ședința Consiliului local.

Am fost astăzi prezent în ședinta Consiliului Local Giurgiu, unde s-a supus la vot o HCL care prevede că un incinerator nu se poate construi mai aproape de 1000 m de zonele locuite.
Am luat cuvântul și i-am felicitat pe toți consilierii locali (au votat în unanimitate),
DAR: HCL-ul votat astăzi își dorește să modifice Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1257 din 10 Aprilie, 2023, ceea ce este imposibil juridic, din punctul meu de vedere. Asta înseamnă că investitorul  în acel incinerator,  va ataca în instanță HCL și probabil va câștiga.

Cu toată bunăvoința domnilor și doamnelor consilieri locali, decizia nu este la ei, decizia a rămas doar la Ministrul Sănătății, el fiind singurul care poate împiedica autorizarea incineratorului, prin modificarea ordinului de ministru.

Partea întunecată a proiectului este că proiectul nu se încadra în cerințele Ordinului MS nr.119/2014, de aceea acest ordin a fost modificat de ministrul sănătății, în data de 10 aprilie 2023 și acum se încadrează.

Este incredibilă coincidența, pentru că mi se pare halucinant să modifici un Ordin de MS doar ca să încadrezi un proiect. Poate nu este adevărat scenariul meu, însă realitatea este că prin modificarea acelui ordin din 2014 se creează portița ca proiectul din Giurgiu să se încadreze în lege.

Soluția cea mai sigură pentru noi este ca acel ordin să revină la forma din luna martie, pentru asta trebuie ca parlamentarii din Giurgiu să facă un lobby activ, nu doar postări pe Facebook, acestea nu pot avea consecințe modificărea de legi.

Mâine cetățenii din Giurgiu vor fi în stradă, la ora 14.00 și apoi vor merge la Ruse unde se protestează de asemenea pentru același obiectiv.
Doamne Ajută!
a mai spus președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru.

Articolul Președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, a transmis un UPDATE la situația incineratorului, în ședința Consiliului local Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru a transmis un UPDATE la situația incineratorului  ce se intenționează a fi realizat în Municipiu,  în ședința Consiliului local. ”Am fost astăzi prezent în ședinta Consiliului Local Giurgiu, unde s-a supus la vot o HCL care prevede că un incinerator nu se poate construi mai aproape de 1000 m de […]

Articolul Președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, a transmis un UPDATE la situația incineratorului, în ședința Consiliului local Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/presedintele-usr-giurgiu-ciprian-alexandru-a-transmis-un-update-la-situatia-incineratorului-in-sedinta-consiliului-local-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 31 august 2023 23:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.