PRIMĂRIA CONTINUĂ CONTROALELE PE STRĂZI. DEOCAMDATĂ, NU SE DAU AMENZI

PRIMĂRIA CONTINUĂ CONTROALELE PE STRĂZI. DEOCAMDATĂ, NU SE DAU AMENZI

Cetățenii municipiului Giurgiu care dețin câini nesterilizați și nemicrocipați sunt rugați să intre în legalitate și să își îndeplinească obligațiile pentru ca în acest mod, una dintre principalele surse ale câinilor aflați pe stradă să fie stopată și să evite amenda pe care o pot primi.
Conform legii, toți câinii cu stăpân, fără valoare chinologică (fără pedigree), trebuie să fie microcipați și sterilizați, amenzile fiind cuprinse între 5.000 și 10.000 lei pentru nemicrocipare și între 5.000 și 12.000 de lei pentru nesterilizare.
Autoritățile competente din municipiul Giurgiu au demarat deja controalele în acest sens, încă din luna septembrie, acțiunile de verificare continuând și în perioada următoare. Până în prezent au fost verificați posesorii de câini de pe străzile Dunării, Soarelui și parțial de pe strada Tudor Vladimirescu. Dacă pe Dunării, mulți giurgiuveni și-au îndeplinit obligațiile legale în acest sens, pe Tudor Vladimirescu și Soarelui proporția este inversă, cei mai mulți câini sunt nesterilizați, motiv pentru care proprietarii au primit avertisment și o perioadă de conformare de 30 de zile.
La această inițiativă a Primăriei Giurgiu s-au alăturat Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu prin Biroul pentru Protecția Animalelor și Biroul de Ordine Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, Consiliul Județean și Direcției Poliției Locale.
Campania cuprinde nu doar acțiuni de verificare în teren ci și de informare, fiind împărțite pliante în comunitate și diseminându-se informații pe social media, Kiss FM și media locală, scrisă sau vizuală.
Primăria municipiului Giurgiu
Cetățenii municipiului Giurgiu care dețin câini nesterilizați și nemicrocipați sunt rugați să intre în legalitate și să își îndeplinească obligațiile pentru ca în acest mod, una dintre principalele surse ale câinilor aflați pe stradă să fie stopată și să evite amenda pe care o pot primi. Conform legii, toți câinii cu stăpân, fără valoare chinologică …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/10/04/primaria-continua-controalele-pe-strazi-deocamdata-nu-se-dau-amenzi/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 4 octombrie 2023 20:02

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.