Primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, se luptă cu greutățile, fără să își piardă însă optimismul…!

Primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, se luptă cu greutățile, fără să își piardă însă optimismul…!

”Am început lucrările la școala din comună și la canalizare…” ne spunea zilele trecute primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, vorbindu-ne de lucrările proiectelor din agenda sa…

Sunt însă câteva probleme care ne stopează lucrările… Vine  iarna peste noi, iată un motiv serios pentru care constructorii.  probabil, vor tergiversa lucrările începute. Și lucru acesta mă îngrijorează…Din fericire ne-a salvat timpul favorabil din ultima perioadă.  

 Însă, de câteva luni suntem într-un mic impas financiar, sperăm însă că vom reintra în normal, pentru a putea finaliza proiectele demarate.

Este o situație extrem de dificilă, de aceea eu sper să nu ajungem în situația în care să nu avem nici măcar bani de salarii. 

Primarul comunei Oinacu ne mai spunea că nu sunt  doar ei în această situație… ” Din câte știu, toate primăriile din zona de sud a județului. au astfel de probleme” –  preciza primarul  Fabian Țîrcă.   

Este prima oară, în ultimii 30 de ani, când guvernul  nu a mai făcut nicio rectificare bugetară, ca să aloce ceva primăriilor. 

În această perioadă însă toate s-au scumpit, și pe deasupra s-a mărit și salariul minim…  Implicit cei ce primesc asistență socială și însoțitorii acestora, primesc acum mai mult, ca salarii.

Am 180 de persoane  la asistență socială, la un buget de taxe de peste opt miliarde și  îmi revine 10%,  partea primăriei, ce trebuie  atribuită pentru această categorie…

Adică  îmi revine ca obligație să aloc 500 de milioane de lei, în plus, pentru aceștia. Și în timp ce se dau bani pentru  asistența socială,  sumele pentru  investiții au fost  tăiate…

Va fi foarte greu să ne descurcăm, dar nu ne-am pierdut speranța și nici elanul pentru a finaliza tot ceea ce am început – ne mai spunea primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă.

(Jurnal) 

Articolul Primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, se luptă cu greutățile, fără să își piardă însă optimismul…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

”Am început lucrările la școala din comună și la canalizare…” ne spunea zilele trecute primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, vorbindu-ne de lucrările proiectelor din agenda sa… Sunt însă câteva probleme care ne stopează lucrările… Vine  iarna peste noi, iată un motiv serios pentru care constructorii.  probabil, vor tergiversa lucrările începute. Și lucru acesta mă îngrijorează…Din […]

Articolul Primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, se luptă cu greutățile, fără să își piardă însă optimismul…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/primarul-comunei-oinacu-fabian-tirca-se-lupta-cu-greutatile-fara-sa-isi-piarda-insa-optimismul/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 25 octombrie 2023 11:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.