Prinși ”cu mâța-n sac”: 30.000 de pachete de țigări, ascunse în tirurile conduse de doi bulgari

Doi cetăţeni bulgari, cu vârste de 46, respectiv 47 de ani, sunt cercetaţi penal după ce au încercat să introducă în România, prin PTF Giurgiu, aproximativ 30.000 de pachete cu ţigări, în camioane ce transportau obiecte sanitare pe ruta Bulgaria – Marea Britanie.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, cei doi şoferi au declarat că urmau să ducă ţigaretele în Franţa pentru a fi vândute pe piaţa neagră.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat pentru a intra în ţară două autocamioane înmatriculate în Polonia care transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii prezentate la control, obiecte sanitare pe ruta Bulgaria – Polonia. (…) În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijloacelor de transport, s-au descoperit, deasupra paleţilor cu obiecte sanitare, dar şi sub aceştia, mai multe cutii din carton cu pachete cu ţigări. Cu ocazia inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea totală de 29.697 pachete de ţigări, respectiv 62 de baxuri, ţigări estimate la o valoare de peste 800.000 de lei. Ţigările, de diferite mărci, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar şoferii nu au putut prezenta documente de provenienţă”, se arată într-un comunicat de presă, transmis duminică de ITPF Giurgiu.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul cabinei şoferilor mai multe documente de provenienţă care atestau faptul că obiectele sanitare urmau să ajungă în Marea Britanie şi nu în Polonia.

Întreaga cantitate de ţigări a fost indisponibilizată, iar faţă de şoferii bulgari a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a zece mii de ţigarete şi uz de fals.

La finalizarea cercetărilor, vor fi propuse soluţii legale prin unitatea de Parchet.

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.